July 4, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Președintele Argentinei vrea o taxă pentru „beneficii neașteptate” în urma războiului din Ucraina

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 33 Second

Preşedintele argentinian a pledat luni pentru proiectul său privind introducerea unei taxe pentru „beneficii neaşteptate” trase de pe urma războiului din Ucraina, dată fiind creşterea accentuată a preţurilor în unele sectoare, printre care cel agroalimentar, creştere văzută ca o „imoralitate” în contextul inflaţiei galopante ce loveşte gospodăriile vulnerabile, informează marţi digi24.ro

Războiul din Ucraina, cu impactul lui asupra preţurilor, „afectează milioane, însă este în beneficiul unui număr foarte mic de persoane (…) care câştigă enorm”, a declarat preşedintele Alberto Fernandez, prezentând, de la sediul preşedinţiei, proiectul privind introducerea unei taxe excepţionale.

„Este o imoralitate, o indecenţă pe care noi, cei aflaţi la conducerea statului, nu o putem permite”, într-o ţară unde sărăcia a atins pragul de 37%, iar previziunile privind inflaţia pentru 2022 ating 60%.

Fernandez nu a menţionat sectoarele vizate, însă a evocat creşterile din ultimele luni pentru preţul grâului, culturilor de floarea soarelui, porumbului sau cărnii de vită, Argentina fiind o mare exportatoare a acestora două din urmă.

Preşedintele peronist (centru-stânga), alături cu ministrul său al economiei Martin Guzman, i-a cerut Parlamentului, unde proiectul de lege urmează să fie depus în următoarele săptămâni, să susţină această taxă, dând asigurări că aceasta nu este deloc o măsură de stânga radicală.

„Nu facem decât ceea ce a mai făcut lumea mai demult şi face din nou astăzi”, a adăugat el, evocând o taxă excepţională anunţată în luna mai de Regatul Unit asupra beneficiilor giganţilor petrolieri, în Italia asupra „supra-profiturilor” din sectorul energiei sau o taxă similară instituită în SUA în 1917, în contextul Primului Război Mondial, transmite Agerpres.

Guvernul argentinian de centru-stânga ştie totuşi că partida este departe de a fi câştigată, într-un Parlament unde nu dispune de majoritate absolută în niciuna dintre cele două camere, chiar dacă dispune de grupul cel mai mare, scrie digi24.ro

 

sursa foto – digi24.ro

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..