June 29, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Cotațiile petrolului din nou în creștere! A atins un maxim de 121,95 dolari pe baril

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 17 Second

Informații importante de pe piața externă. Preţul petrolului a depășit luni 120 de dolari pe baril, pe fondul îndoielilor că o ţintă de producţie mai mare a producătorilor din cadrul OPEC+ ar atenua deficitul de ofertă, scrie news.ro

 

 

 

Preţul petrolului Brent a crescut cu 4 de cenţi, până la 119,76 dolari barilul, la ora 16:22 GMT (19:22 ora României), după ce în timpul tranzacţiilor a atins un maxim de 121,95 dolari.

Contractele futures pentru ţiţeiul U.S. West Texas Intermediate (WTI) au crescut cu 8 de cenţi, sau cu 0,1%, la 118,95 dolari pe baril, iar în timpul şedinţei au atins un maxim al ultimelor trei luni, de 120,99 dolari.

Arabia Saudită a majorat preţul oficial de vânzare al petrolului său arab uşor cu livrare în luna iulie, în Asia, cu 2,10 dolari faţă de iunie, până la o primă de 6,50 dolari, cea mai mare înregistrată din mai, când preţurile au atins maxime istorice din cauza îngrijorărilor legate de întreruperile aprovizionării din Rusia.

Creşterea preţului a urmat deciziei de săptămâna trecută a Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol şi a aliaţilor săi, denumiţi împreună OPEC+, de a creşte producţia pentru iulie şi august cu 648.000 de barili pe zi, sau cu 50% mai mult decât era planificat anterior. Ţinta crescută a fost răspândită în toţi membrii OPEC+, dar mulţi dintre aceştia au puţin spaţiu pentru a creşte producţia, inclusiv Rusia, care se confruntă cu sancţiuni occidentale, transmite news.ro

 

sursa foto – digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..