July 4, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Colegii lui Boris Johnson vor să-l demită. Votul are loc luni

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 20 Second

Premierul britanic Boris Johnson se va confrunta luni cu un vot de încredere, informează luni BBC News. Acesta va fi inițiat de parlamentarii „rebeli” din Partidul Conservator. Șeful executivului britanic a fost huiduit în timpul ceremoniilor de celebrare a domniei istorice de 70 de ani a reginei Elisabeta a II-a, amintește agenţia de presă Reuter, scrie digi24.ro

 

Boris Johnson se confruntă cu o presiune în creştere pe plan intern, mai ales după dezvăluirile privind petrecerile desfăşurate la reşedinţa din Downing Street în plin lockdown la nivel naţional impus de pandemia de COVID-19. Johnson chiar a primit o amendă de la poliţie pentru participarea la un eveniment de acest fel.

Zeci de parlamentari conservatori au pus deja sub semnul întrebării autoritatea lui Johnson de a mai guverna ţara, care se confruntă cu riscul unei recesiuni economice pe fondul creşterii preţului carburanţilor şi al produselor alimentare.

În weekend, unii aleşi conservatori au anunţat că i-au cerut preşedintelui Comitetului 1922 al partidului, Graham Brady, supunerea la vot a unei moţiuni de cenzură.

Luni dimineață, Brady a transmis că pragul de 15% din partidul parlamentar care solicită un vot de încredere a fost depășit.

„Conform regulamentului, votul (de încredere pentru premierul britanic) va avea loc, astăzi, 6 iunie, între orele 18:00 – 20:00 (ora Londrei – n.red)”, a transmis Graham Brady pentru BBC.

180 de parlamentari conservatori vor trebui să voteze contra lui Johnson pentru ca acesta să fie înlăturat de la conducerea guvernului britanic, prag despre care unii conservatori afirmă că ar fi dificil de atins, notează digi24.ro

 

Sursa foto: digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..