June 29, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

„Călăul din Siria” a primit termen până pe 10 iunie să cucerească orașul Severodonețk

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 18 Second

Comandantul trupelor ruse care au invadat Ucraina, generalul Aleksandr Dvornikov, supranumit „Călăul din Siria”, a primit termen până pe 10 iunie să cucerească orașul Severodonețk, un câmp de bătaie foarte disputat, sau să blocheze definitiv ruta logistică Lisiciansk – Bahmut, afirmă șeful administrației militare din Lugansk. La Severodonețk se dau lupte grele pentru controlul asupra orașului, a cărui soartă a ajuns să fie comparată cu cea a Mariupolului, scrie digi24.ro

Trupele ruse „se concentrează pe operațiuni ofensive pentru a încercui trupele noastre” în Severodonețk și Lisiciansk și „să blocheze principalele rute logistice”, afirmă administrația militară din regiunea Lugansk.

Generalul rus Aleksandr Dvornikov, comandantul operațiunii ruse în Ucraina, „a primit misiune ca până pe 10 iunie fie să cucerească complet orașul Severodonețk, fie să blocheze definitiv autostrada Lisiciansk – Bahmut și să o preia sub control”, a declarat șeful administrației militare din Lugansk, Serhii Haidai, potrivit CNN.

„De aceea, (au adus) un număr imens de forțe, tot ce aveau, toate rezervele – folosesc totul pentru a îndeplini aceste două misiuni”, a mai spus el.

Lângă Severodonețk, în orașul Lisiciansk, un centru de ajutor umanitar a fost „distrus complet” duminică de bombardamentele rusești, a adăugat Haidai.

În regiunea Harkov, rușii au folosit muniție cu fosfor într-o zonă din nord-estul Harkovului, potrivit acestuia. În sud-estul Harkovului, o persoană a fost rănită în urma bomabrdamentelor.

„Inamicul trage în continuu asupra pozițiilor trupelor noastre lângă orașul Harkov”, a mai declarat Serhii Haidai.

Focuri de artilerie și bombardamente asupra infrastructurii s-au înregistrat și în regiunile Sumî și Chernihiv, scrie digi24.ro

 

sursa foto – digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..