June 29, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Avion de luptă chinezesc, „manevre periculoase” împotriva unei aeronave australiene de supraveghere

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 33 Second

Australia denunță „manevre periculoase” ale unui avion chinezesc de vânătoare în regiunea Mării Chinei de Sud, care a interceptat un avion australian de supraveghere. Potrivit ministrului Apărării de la Canberra, aparatul de zbor chinezesc J-16 i-a „tăiat fața” avionului australian P-8 la foarte mică distanță, lansând salve de „ținte false” (flares), folosite pentru a eschiva un atac cu rachete, scrie digi24.ro

 

Incidentul a avut loc pe 26 mai și a constat în interceptarea „unei activități de rutină de supraveghere maritimă”, care s-a transformat într-o „manevră periculoasă”, care a pus în pericol siguranța avionului australian și a echipajului, a arătat duminică Ministerul australian al Apărării, potrivit The Guardian.

Ministerul a informat că „un avion de supraveghere maritimă P-8 al Forțelor Aeriene Australiene a fost interceptat de un avion de vânătoare J-16 chinezesc, în timpul unei activități de rutină de supraveghere maritimă în spațiul aerian internațional al Mării Chinei de Sud”.

Ministrul Apărării, Richard Marles, le-a spus reporterilor că avionul chinezesc „a zburat foarte aproape de avionul de supraveghere P-8”, apoi „a lansat ținte false (flares)”.

„Avionul J-16 a accelerat și i-a tăiat fața avionului P-8, trecând prin fața lui la foarte mică distanță.”

„În acel moment, a lansat un mănunchi de pleavă, care conține bucăți mici de aluminiu, o parte din ele fiind absorbite de motoarele avionului P-8. În mod evident, aces lucru este foarte periculos”, a mai declarat ministrul australian.

Ministerul a mai precizat că execută „de zeci de ani activități de supraveghere maritimă în regiune și le face în acord cu legile internaționale, exercitându-și libertatea de nabigație și de zbor în apele și spațiul aerian internaționale”.

Guvernul australian a transmis o notă privind acest incident guvenului de la Beijing, a mai spus ministrul Richard Marles, scrie digi24.ro

 

sursa foto – digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..