July 4, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Vladimir Putin a semnat legea privind eliminarea limitei de vârstă pentru serviciul militar

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 25 Second

Președintele rus Vladimir Putin a semnat legea privind eliminarea limitei de vârstă pentru serviciul militar, scrie dcnews.ro

 

Președintele rus Vladimir Putin a semnat o lege prin care este eliminată limita de vârstă pentru încheierea primului contract de serviciu militar. Textul legii este publicat pe portalul oficial de internet al informațiilor juridice, scrie Interfax.

Anterior, în nota explicativă a legii, distribuită în Duma de Stat, s-a remarcat că „pentru utilizarea armelor de precizie, exploatarea armelor și a echipamentelor militare, este nevoie de specialiști de înaltă profesie”, iar aceștia, de regulă, devin astfel la vârsta de 40-45 de ani.

Până acum legea prevedea că cetățenii cu vârste cuprinse între 18 și 40 de ani au dreptul de a încheia primul contract de serviciu militar, iar cetățenii străini, dacă au vârsta între 18 și 30 de ani. Odată cu semnarea de către Putin a acestei noi legi, limita superioadă de vârstă pentru serviciul militar va fi eliminată.

Implementarea legii va contribui la „atragerea de specialiști în specialități populare, legate în primul rând de civili (suport medical, inginerie, întreținere, operare, comunicații) pentru serviciul militar în cadrul unui contract”, se arată în document.

Legea a fost propusă de deputații Rusia Unită, Andrei Kartapolov și Andrei Krasov. Legea a fost adoptată de Duma de Stat pe 25 mai, în aceeași zi a fost aprobată de Consiliul Federației. Experții militari din Occident susțin că graba cu care a fost dezbătut și votat acest proiect de lege sugerează că informațiile potrivit cărora forțele armate ruse s-ar confrunta cu o lipsă de recruți ar putea fi corecte. De altfel. Rusia a pierdut numeroși locotenenți și generali în războiul din Ucraina, scrie dcnews.ro

 

Sursa foto: dcnews.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..