July 4, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Variola maimuței ar fi început să se răspândească în Europa de la două petreceri de amploare

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 16 Second

Variola maimuței s-ar fi răspândit în Europa după două petreceri organizate în Spania și Belgia, potrivit unui expert OMS, scrie dcnews.ro

 

Un consilier important al Organizației Mondiale a Sănătății a descris focarul fără precedent de variola a maimuței din țările dezvoltate drept ”un eveniment întâmplător” care pare să fi fost cauzat de două evenimente de amploare din Europa. Dr. David Heymann, care a condus anterior departamentul de urgențe al OMS, a declarat pentru Associated Press că teoria principală pentru a explica răspândirea bolii a fost transmiterea sexuală petrecerile organizate în Spania și Belgia.

Variola maimuței nu a declanșat anterior focare larg răspândite dincolo de Africa, unde este endemică la animale.

”Știm că variola maimuței se poate răspândi atunci când există un contact apropiat cu leziunile cuiva infectat și se pare că în aceste cazuri contactul sexual a amplificat transmiterea.”, a spus Heymann.

Aceasta reprezintă o abatere semnificativă de la tiparul tipic de răspândire al bolii în Africa centrală și de vest, unde oamenii sunt în principal infectați de animale precum rozătoarele sălbatice și primatele, iar focarele nu s-au răspândit peste granițe. Oficialii din domeniul sănătății spun că majoritatea cazurilor cunoscute în Europa au fost în rândul bărbaților care întrețin relații sexuale cu bărbați, dar oricine poate fi infectat prin contactul strâns cu o persoană bolnavă, îmbrăcămintea sau lenjeriile de pat ale persoanei infectate. Oamenii de știință spun că va fi dificil de aflat dacă răspândirea este determinată de sex sau doar de contactul apropiat, scrie dcnews.ro

 

Sursa foto: dcnews.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..