June 27, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Poroşenko, foc și pară că nu a fost lăsat să plece din Ucraina

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 16 Second

Fostul președinte ucrainean Petro Poroşenko amenință cu ruperea armistițiului politic, după ce nu a fost lăsat să plece din țară, scrie dcnews.ro

 

Petro Poroşenko, fost președinte al Ucrainei și actual rival al lui Volodimir Zelenski, a anunţat sâmbătă că i s-a refuzat ieşirea din ţară pentru o deplasare în Lituania. Supărat, el a avertizat că această decizie riscă să rupă “armistiţiul politic”, în plină invazie rusă, relatează Agerpres, citând AFP.

Petro Poroşenko, fost preşedinte între 2014 şi 2019, conduce în prezent partidul Solidaritatea Europeană, a doua cea mai mare formaţiune din parlament, făcând parte din opoziţie.

Unde voia să plece Petro Poroşenko

Conform serviciului său de presă, fostului şef de stat “i-a fost refuzată ieşirea din Ucraina” în condiţiile în care trebuia să ia parte la Adunarea parlamentară a NATO de la Vilnius şi primise “toate permisiunile formale pentru a părăsi ţara”, ca membru permanent al delegaţiei ucrainene.

Poroşenko urma de asemenea să poarte convorbiri la Vilnius cu preşedintele lituanian Gitanas Nauseda şi cu un grup de parlamentari lituanieni şi europeni, după care urma să se deplaseze la Rotterdam, în Ţările de Jos, pentru un summit al partidelor europene.

Poroșenko: Există riscul ca prin această decizie autorităţile să fi rupt armistiţiul politic

“Există riscul ca prin această decizie autorităţile să fi rupt armistiţiul politic stabilit în vreme de război cu forţele de opoziţiei, ce reprezintă un pilon al unităţii naţionale în faţa agresiunii ruse”, a adăugat serviciul de presă al fostului preşedinte, scrie dcnews.ro

 

Sursa foto: dcnews.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..