July 1, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Bogdan Aurescu încearcă să rezolve ‘problema’ Suediei și Finlandei cu Turcia privind aderarea la NATO

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 29 Second

Bogdan Aurescu împreună cu ministrul polonez de externe, Zbigniew Rau, s-au declarat vineri, la Istanbul, optimişti, în urma discuției cu ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, faţă de integrarea în NATO a Suediei şi Finlandei, scrie stiripesurse.ro

 

 

 

“Susţinem dialogul constructiv de aici. Sperăm să avem curând veşti bune referitoare la Suedia şi Finlanda”, a afirmat ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, potrivit cotidianului Le Figaro, transmite Mediafax.

“În pofida multor lucruri, sunt optimist asupra acestui subiect. Sunt convins că acest dezacord va fi rezolvat în cel mai bun mod, în spiritul solidarităţii NATO. Aderarea Suediei şi Finlandei la NATO este indispensabilă pentru a ne face mai puternici. Această aderare trebuie să fie totuşi benefică pentru toţi aliaţii din cadrul NATO, inclusiv pentru Turcia”, a declarat, la rândul său, ministrul polonez de Externe, Zbigniew Rau.

Bogdan Aurescu şi Zbigniew Rau s-au întâlnit vineri, la Istanbul, cu ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, în cadrul unei reuniuni pe teme de securitate.

Finlanda şi Suedia au trimis miercuri delegaţii la Ankara, pentru discuţii în cadrul eforturilor de a convinge Administraţia Recep Tayyip Erdogan să accepte admiterea celor două ţări în Alianţa Nord-Atlantică. Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a discutat telefonic acum câteva zile cu liderii Suediei şi Finlandei despre admiterea celor două ţări în NATO. Erdogan a afirmat în mai multe rânduri că este “determinat” să blocheze aderarea Finlandei şi Suediei la Alianţa Nord-Atlantică, acuzând aceste ţări că găzduiesc “terorişti”.

Turcia a criticat în mod constant Suedia şi alte state vest-europene pentru găzduirea unor organizaţii considerate drept teroriste de către autorităţile turce, printre care grupurile separatiste kurde Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) şi Unităţile Populare de Apărare (YPG), precum şi membri ai reţelei clericului islamist disident Fethullah Gulen, scrie stiripesurse.ro

 

sursa foto – facebook

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..