June 29, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Polonia renunță la acordul pe care-l are de 30 de ani cu Rusia privind gazele naturale

0 0
1 min read
0 0
Read Time:59 Second

Guvernul polonez a reziliat un acord pe care îl are de 30 de ani cu Rusia cu privire la aprovizionarea cu gaze naturale și infrastructura, a anunțat luni ministrul polonez al luptei împotriva schimbărilor climatice, Anna Moskwa, scrie digi24.ro

„Polonia denunță acordul interguvernamental privind gazele din 1993 privind [gazoductul] Yamal”, a scris Moskwa pe Twitter, scrie CNN.

„Agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei a confirmat că hotărârea guvernului polonez în direcția independenței complete față de gazul rusesc a fost corectă. Întotdeauna am știut că Gazprom nu este un partener de încredere”, a adăugat ea.

Acordul a inclus furnizarea de gaze naturale prin gazoductul Yamal, construirea și întreținerea infrastructurii referitoare la tranzitul gazului prin Polonia.

De duminică, și Lituania a întrerupt complet importurile de surse de energie rusești, inclusiv petrol, electricitate și gaze naturale. Decizia a fost anunțată la o zi după ce Rusia a oprit exporturile de gaze naturale către Finlanda.

La sfârșitul lunii aprilie, Rusia a întrerupt livrarea de gaze naturale către Polonia și Bulgaria pe motiv că nu au efectuat plăți în ruble, decizie pe care liderii UE au calificat-o atunci drept o formă de șantaj din partea Moscovei, scrie digi24.ro

 

sursa foto – digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..