July 1, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Tehnologia evoluează, dar România rămâne țara dosarului cu șină

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 22 Second

O mie de tone de hârtie. Atât au consumat Guvernul, Parlamentul și Primăria Capitalei în ultimii 10 ani. România rămâne țara dosarului cu șină, în timp ce își păstrează ultimul loc din Europa la digitalizarea serviciilor publice. Urmăriți un nou episod a al campaniei „Statul la stat”, scrie digi24.ro

 

Cetățeanul Popescu: În urmă cu o săptămână am avut un eveniment neplăcut în familie, a decedat socrul meu. Făcând toate formalitățile creștinești de înhumare, am avut niște cheltuieli substanțiale. Cunoscând legea 263 care îmi dă dreptul să îmi recuperez o parte din bani prin ajutorul de înmormântare, am încercat să fac demersurile pentru această situație, să primesc acei bani.

Domnul Popescu locuiește în București, iar socrul său a avut domiciliul în județul Ialomița. S-a gândit că cel mai simplu și mai rapid este să trimită online documentele necesare. Exclus, i-au transmis birocrații de la Casa de Pensii. I-au și explicat de ce: Pe certificatul de deces al socrului, un funcționar trebuie să pună o ștampilă, așa că este nevoie ca documentul să fie trimis în original.

Cetățeanul Popescu: În primul rând m-ar fi scutit de un timp irosit făcând deplasarea București-Slobozia, bine că nu a fost Satu Mare sau altă localitate mai îndepărtată.

Povestea domnului Popescu este povestea a milioane de români pe care statul îi obligă să piardă timp și bani plimbând documente de la o instituție la alta. Potrivit unui raport al Comisiei Europene, țara noastră se află pe ultimul loc în Europa în ceea ce privește digitalizarea serviciilor publice. Principala cauză: nepăsarea sau nepriceperea politicienilor și funcționarilor, scrie digi24.ro

 

Sursa foto: digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..