July 4, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Mai multe state UE care cumpără gaze de la Gazprom au deschis conturi în ruble

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 6 Second

Vicepremierul rus Aleksandr Novak, a transmis joi că jumătate din clienții gazului din Rusia și-au deschis cont în ruble pentru a putea achiziționa în continuare gaze naturale, scrie news.ro

 

 

Potrivit vicepremierului rus, ”54 de întreprinderi” au contracte cu Gazprom Export.

”După cifrele mele, aproximativ jumătate au deschis deja în banca noastră conturi speciale – în devize şi în ruble – care permit viramentul în devize, conversia în ruble şi plata gazelor naturale furnizate în ruble”, precizează el.

”În zilele următoare, vom avea lista definitivă a celor care au plătit în ruble şi a celor care au refuzat să plătească”, adaugă el.

În urma ”îngheţării” unor rezerve în devize, de care Rusia deispunea în străinătate, în sumă de 300 de mliarde de dolari, Kremlinul a promulgat un decret prin care impunea, începând din aprilie, plata gazelor naturale în două faze – mai întâi un vărsământ într-un cont Gazprombank în euro sau în dolari, iar apoi conversia în ruble, într-un al doilea cont, deschis la aceeaşi bancă.

Bruxelles-ul a avertizat în mai multe rânduri că acest mecanism de conversie în ruble reprezintă o ocolire a sancţiunilor impuse de Uniunea Europeană Rusiei din cauza invaziei Ucrainei, însă mai multe state, care vor să-şi menţină aprovizionarea din Rusia, au cerut clarificări Comisiei Europene (CE), scrie news.ro

 

sursa foto – digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..