July 1, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

După 32 de ani de la deschiderea McDonald’s în Rusia, zeci de oameni s-au aliniat pentru ultima dată la restaurantele brandului global

0 0
2 min read
0 0
Read Time:2 Minute, 7 Second

Rușii s-au aliniat marți într-o gară din Moscova ca să-și comande ceea ce ar putea fi ultimul lor Big Mac din puținele restaurante McDonald’s rămase deschise în țară, transmite Reuters, conform digi24.ro

Cel mai mare lanț de servire a burgerului își închide ușile în Rusia după mai bine de 30 de ani, astfel devenind unul dintre cele mai mari branduri globale care pleacă din această țară, ca urmare a războiului dus de Moscova în Ucraina.

Ieșirea McDonald’s încheie un capitol din istoria companiei americane care a început să servească burgeri în Rusia devenind simbol al capitalismului american.

Compania a decis deja să-și închidă temporar restaurantele din țară în martie. Acestea au inclus renumita locație din Piața Pușkin din centrul Moscovei, unde au fost bătute recorduri globale la deschiderea de pe 31 ianuarie 1990, cu mai bine de 30.000 de oameni aliniați după colț pentru un Big Mac care costa 3 ruble.

Deschiderea McDonald’s în Moscova (1990). Foto: Profimedia ImagesDESCHIDE GALERIA FOTO
,
„McDonald’s operează în câteva locuri acum”, a spus Irina, în vârstă de 32 de ani, care stătea la coadă la locația din gara Leningradski, de unde trenurile se îndreaptă la nord spre Sankt Petersburg. „Îmi e dor de McDonald’s, așa că atunci când merg la Sankt Petersburg, trec pe acolo și mă răsfăț cu un Big Mac”.

McDonald’s plănuiește să vândă 84% din cele aproape 850 de restaurante din Rusia către un cumpărător local. Viitorul restaurantelor rămase, operate prin francize, este neclar.

Noii proprietari nu vor putea folosi numele McDonald’s, logoul, brandul și meniul. Aceasta duce la îngrijorările unora că va avea de suferit calitatea produselor.

„Am citit ieri că McDonald’s se închide în curând și se redeschide sub un nou nume, așa că m-am grăbit aici astăzi să cumpăr cheeseburgerul meu preferat, milkshake și cartofi prăjiți”, a spus Alla, în vârstă de 21 de ani. „Dacă se va înrăutăți calitatea după schimbarea brandului?”.

Restaurantele sub franciză rămân deschise și chiar au înregistrat o creștere a activității de când McDonald’s și-a închis locațiile.

„În locațiile accesibile din centrul Moscovei și Sankt Petersburg vedem o cerere în creștere”, a transmis marți operatorul de franciză Restaurantele Rosinter, scrie digi24.ro

McDonald’s va păstra marca sa în Rusia, ceea ce analiștii consideră că reprezintă o ușă lăsată deschisă pentru o întoarcere. Între timp, restaurantele vor începe redeschiderea sub o nouă conducere și firmă în iunie, a declarat, pentru Reuters, o sursă apropiată de companie.

 

sursa foto – digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..