July 4, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Restricțiile pandemice dure din Shanghai intensifică furia cetățenilor și o criză a populației în China

0 0
2 min read
0 0
Read Time:2 Minute, 5 Second

Pentru generații de părinți chinezi, succesul copiilor lor a fost mult timp unul dintre cele mai importante obiective ale lor în viață și se cunoaște faptul că sunt dispuși să facă mari sacrificii pentru asta, scrie digi24.ro

 

Așa că, atunci când o familie din Shanghai a refuzat să fie părăsească casa proprie pentru a intra în carantina guvernamentală COVID impusă de autoritățile centrale de la Beijing, în timpul celei de-a șasea săptămâni de izolare a orașului, un ofițer de poliție i-a amenințat cu viitorul copiilor lor, potrivit unei analize CNN.

„Dacă nu respectați ordinele de la guvernul orașului, veți fi pedepsit, iar pedeapsa va afecta trei generații din familia voastră”, le-a atras atenția membrilor seniori ai familiei un polițistul chinez, arătând cu degetul spre cameră într-un videoclip postat pe rețelele sociale din China.

„Suntem ultima generație, mulțumesc”, a răspuns categoric un tânăr, care nu este văzut în videoclip, într-o aparentă sugestie că nu plănuiește să aibă copii.

Videoclipul s-a încheiat brusc, fără nicio indicație dacă familia a fost în cele din urmă luată și dusă în carantină.

Însă cazul s-a răspândit imediat pe internetul Chinei, rezonând cu mulți tineri chinezi care s-au săturat de presiunea tot mai mare asupra lor de a avea copii din partea unei societăți și a unui guvern despre care mulți spun că le-a oferit puțin din securitatea materială și emoțională de care au nevoie pentru a crește un copil.

„Am râs la început, dar în cele din urmă am simțit un sentiment de mare tristețe. El rezistă, renunțând la drepturile sale de reproducere”, a comentat cazul un utilizator de pe Weibo, platforma similară twitter a Chinei.

Continuarea descendenței de familie a fost mult timp o datorie a copiilor în cultura tradițională chineză. Dar în China de astăzi, a nu avea copii – sau a întârzia acest lucru – a devenit o formă de rezistență și protest tăcut împotriva a ceea ce mulți văd ca fiind realitatea dezamăgitoare în care trăiesc, cu probleme structurale adânc înrădăcinate, care decurg dintr-un sistem asupra căruia au puțină putere de a-l schimba.

„Este o expresie tragică a disperării de cel mai profund tip”, a scris Zhang Xuezhong, un avocat pentru drepturile omului și fost profesor de drept în Shanghai, pe twitter despre caz și videoclip. „Este, fără îndoială, cel mai puternic denunț pe care un tânăr îl poate face față de epoca în care trăiește”, a adăugat Xuezhong, conform digi24.ro

 

sursa foto – digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..