July 1, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Putin spune că este imposibil ca unele state europene să renunțe acum la petrolul rusesc

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 23 Second

Președintele Vladimir Putin a declarat marți că este imposibil ca unele state europene să renunțe rapid la petrolul rusesc, așa cum propune Uniunea Europeană, transmite digi24.ro

Statele membre UE negociază un embargo propus asupra țițeiului din Rusia, după ce aceasta a invadat Ucraina, însă discuțiile au eșuat în această săptămână din cauza vetoului Ungariei, care este puternic dependentă de importurile de petrol rusesc.

„Evident că unele state UE, în a căror balanță energetică proporția de hidrocarburi rusești este în mod special mare, nu vor putea face acest lucru pentru mult timp, să renunțe la petrolul nostru”, a spus Putin.

Într-o întâlnire televizată cu manageri și oficiali guvernamentali din industria petrolieră internă, Putin a mai afirmat că sancțiunile Occidentului și un posibil embargo asupra petrolului rusesc au dus la o creștere a prețurilor globale de țiței.

El a spus că prin abandonarea resurselor energetice rusești Europa riscă să plătească cele mai mari prețuri la energie din lume pe termen lung, în vreme ce competitivitatea industriei sale ar fi subminată.

Liderul de la Kremlin a mai precizat că sancțiunile Vestului au alimentat inflația din Europa.

Rusia se confruntă cu o scădere a producției petroliere nemaivăzută de la prăbușirea Uniunii Sovietice din cauza sancțiunilor, ceea ce complică foarte mult vânzarea resursei rusești la nivel global.

„Există schimbări tectonice pe piața petrolieră iar afacerile așa cum au fost făcute înainte, în linie cu vechiul model, par puțin probabile”, a spus Putin, adăugând că este importantă stabilirea unui lanț complet de la producător la cumpărătorul final, scrie digi24.ro

El a promis ajutor guvernamental pentru producătorii interni de petrol, inclusiv facilitarea accesului la împrumuturi și asigurări.

sursa foto – digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..