July 4, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Parlamentul finlandez a aprobat cu o majoritate covârșitoare cererea de aderare la NATO

0 0
1 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second

Parlamentul finlandez a aprobat cu o majoritate covârșitoare propunerea de a solicita aderarea la Alianța Nord-Atlantică Propunerea a fost adoptată cu 188 de voturi pentru și 8 împotrivă, scrie digi24.ro

Finlanda urmează să semneze o cerere oficială și să o depună la sediul NATO în zilele următoare, împreună cu Suedia. Ministrul de Externe al Suediei, Ann Linde, a semnat marți dimineața o cerere prin care declară că țara dorește aderarea la NATO.

Joi, președintele finlandez, Sauli Niinisto, și prim-ministrul Suediei, Magdelena Andersson, se vor întâlni, la Casa Albă, cu președintele SUA, Joe Biden, pentru a discuta despre aderarea celor două țări la NATO.

Prim-ministrul Suediei Magdalena Andersson a declarat luni că țara ar trebui să se alăture NATO împreună cu Finlanda vecină pentru a „a asigura siguranța poporului suedez”.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că intrarea celor două țări nordice în NATO nu va crea o amenințare la adresa Rusiei, dar extinderea militară în teritoriu „va provoca cu siguranță răspunsul nostru”.

Și ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat marți că aderarea Finlandei și Suediei la NATO nu creează probabil „o mare diferență”, deoarece cele două țări participă de mult timp la exercițiile militare ale alianței, scrie digi24.ro

 

sursa foto – digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..