July 4, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

SUA au scos de pe lista neagră a terorismului un celebru grup extremist evreiesc

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 27 Second

Statele Unite vor scoate de pe lista neagră a organizaţiilor teroriste un grup extremist evreu legat de fostul rabin Meir Kahane şi un grup militant palestinian, după mai mulţi ani fără violenţă, a declarat duminică un oficial american, transmite AFP, conform stiripesurse.ro

Departamentul de Stat a informat Congresul american că va înceta să mai folosească termenul terorist pentru a desemna acest grup deoarece Kahane Chai “nu a mai avut legături cu un atac terorist din 2005”, a anunţat un oficial american, informează Agerpres.

Această catalogare fusese contestată în instanţă de grup.

Consiliul Mujahidinilor Shura din împrejurimile Ierusalimului va fi, de asemenea, eliminat de pe această listă. Acest grup jihadist palestinian a fost implicat în atacuri cu rachete în urmă cu zece ani.

Departamentul de Stat a desemnat Kahane Chai drept organizaţie teroristă străină în 1997, la trei ani după ce susţinătorul său Baruch Goldstein a masacrat 29 de palestinieni în oraşul ocupat Hebron din Cisiordania.

Mişcarea este fondată de Kahane, un fost rabin născut în SUA şi fost deputat israelian care a pledat pentru expulzarea arabilor din Israel. Acesta a fost asasinat la New York în 1990.

Aceste eliminări de pe listă “garantează că sancţiunile noastre împotriva terorismului rămân credibile şi actuale”, a declarat un oficial al Departamentului de Stat sub protecţia anonimatului.”Nu reflectă nicio modificare a politicii cu privire la activităţile anterioare ale acestor organizaţii”.

În pofida lipsei de atacuri din partea grupului, rabinul decedat rămâne un erou pentru unii membri ai extremei drepte israeliene, inclusiv pentru deputatul Itamar Ben-Gvir, care a susţinut anexarea Cisiordaniei.

A fi catalogat drept organizaţie teroristă străină reduce foarte mult spaţiul de manevră al acestor organizaţii în Statele Unite, deoarece presupune, spre exemplu, incriminarea sprijinului financiar, scrie stiripesurse.ro

 

sursa foto – digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..