July 4, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Scandalul voturilor României la Eurovision: Europarlamentarul Eugen Tomac cere explicații din partea organizatorilor

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 50 Second

Europarlamentul Eugen Tomac şi şeful PMP, a declarat că va solicita oficial explicaţii Uniunii Europene de Radio şi Televiziune (EBU), organizatorul Eurovision, pentru că “punctajul României nu poate fi anulat sub pretextul unor probleme “tehnice”, scrie stiripesurse.ro

 

“Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune are de oferit explicaţii extrem de serioase şi voi solicita oficial acestei instituţii lămuriri pentru că, în asemenea situaţii, transparenţa şi respectarea regulilor sunt sacre. Am fost uimit să constat aseară că juriul nostru nu acordase niciun punct pentru o piesă din R. Moldova cu un mesaj direct şi clar, prin care este scoasă în evidenţă relaţia unică dintre statele noastre, fiind români de o parte şi alta a Prutului”, a scris pe Facebook Eugen Tomac.

El a precizat că “în contextul actual, al provocărilor din regiune, punctajul României nu poate fi anulat sub pretextul unor probleme “tehnice”. Aşteptăm cu interes explicaţii cât mai detaliate şi credibile”.

Şeful PMP a subliniat faptul că nu contestă victoria câştigătorului final, “dar nu pot accepta sub nicio formă ca o entitate europeană să anuleze un vot care are mai multe semnificaţii, nu doar una ce ţine de divertisment, cu atât mai mult cu cât această ediţie este urmărită de peste 500 milioane de cetăţenii din întreaga lume”.

Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune (EBU), organizatorul Eurovision, a transmis un comunicat de presă în care a explicat că în cea de-a doua semifinală juriile naţionale din şase ţări au fost eliminate din concurs. Acestea au fost apoi înlocuite cu un rezultat agregat bazat pe ţări cu tipare de vot similar atât în ​​a doua semifinală, cât şi în marea finală. Printre cele şase ţări s-a aflat şi România.

“Am fost surprinşi să constatăm că rezultatul votului juriului României nu a fost preluat în calculul clasamentului final, organizatorii atribuind un alt set de punctaje concurenţilor din finală, în numele juriului ţării noastre. Precizăm că juriul din România a decis să acorde punctaj maxim reprezentanţilor Moldovei”, a transmis TVR.

TVR a înregistrat audienţe duble faţă de transmisiunea din 2021, ocupând locul trei în clasamentul audienţelor. Finala de sâmbătă a fost urmărită de 370.000 de telespectatori, în medie pe minut, scrie stiripesurse.ro

 

Sursa foto: stiripesurse.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..