June 27, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Dacă datoria publică a României crește de la lună la lună, cea a Republicii Moldova este mai mică decât acum un an

0 0
1 min read
0 0
Read Time:45 Second

Datoria publică internă a Moldovei pentru primele patru luni ale anului 2022 a scăzut faţă de perioada corespunzătoare din 2021 cu 1,32 miliarde lei, constituind 32 miliarde lei, scrie stiripesurse.ro

Potrivit Infotag, Ministerul Finanţelor, reducerea datoriei interne a statului în acest an s-a realizat prin reducerea emisiunii de titluri de stat, prin plasarea cărora ministerul finanţelor împrumută resurse financiare pe piaţa internă pentru nevoile bugetului de stat.

La începutul lunii mai, datoriile legate de titlurile de stat se ridicau la 17,4 miliarde lei.

Aceasta este cu 1,3 miliarde de lei (79%) mai puţin decât datoriile pe care le avea ministerul finanţelor la sfârşitul anului 2021.

Datoria statului pentru obligaţiuni se ridica la începutul lunii mai la 12,3 miliarde lei. Ponderea acestui tip hârtii de valoare în totalul datoriei interne era de peste 38% din datoria Moldovei, scrie stiripesurse.ro

 

sursa foto – digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..