July 4, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Românii se gândesc să emigreze din cauza războiului din Ucraina

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 43 Second

Un român din doi s-a gândit în ultima vreme să plece din țară din cauza războiului din Ucraina. Germania, Franța și Marea Britanie sunt primele destinații unde și-ar căuta un job, arată datele unui studiu recent făcut de o platformă de recrutare, scrie digi24.ro

 

Războiul din Ucraina i-a făcut pe tot mai mulți români să ia în calcul posibilitatea de a părăsi țara. Mai exact, mai bine de jumătate s-au gândit la această variantă, în timp ce douăsprezece procente așteaptă să vadă cum evoluează situația.

La polul opus, 11 la sută sunt de părere că războiul nu ne va afecta, iar 26 la sută spun că nu vor face acest pas indiferent de modul în care se va desfășura conflictul de la graniță.

Dorința de schimbare ar putea cântări decisiv pentru aproape patru din 10 români. Apropierea de rude sau cunoştinţe şi distanţa faţă de zona războiului se adaugă pe lista motivelor, la pachet cu siguranța personală și a familiei, dar și joburi mai bine plătite.

Germania, Franța și Marea Britanie sunt principalele destinații către care s-ar orienta, urmate de Italia, Statele Unite ale Americii sau chiar Australia.

Dar intenția de a părăsi România nu a apărut doar ca urmare a invaziei ruse în Ucraina. Pentru 6 din 10 români chestionați dorința exista și înainte.

Ba mai mult, 14 la sută au spus că au făcut deja primii paşi în această direcție. Cam tot atâția au început deja să înveţe limba ţării unde intenţionează să se mute, iar 10 la sută au început să pună bani deoparte pentru mutare.

Cei mai mulți ar vrea să lucreze în același domeniu, dar sunt și persoane dispuse să facă reconversie profesională, în timp ce în jur de 14 procente ar încerca să îşi păstreze jobul actual şi să lucreze din ţara respectivă, pentru că își pot desfășura activitatea și de la distanță.

Sondajul a fost efectuat în perioada 21 aprilie – 9 mai pe un eşantion de 1.054 utilizatori de internet din România, scrie digi24.ro

 

Sursa foto: digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..