July 4, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

SUA: Deși inflația bubuie la nivel record, Senatul îi face pe plac lui Biden

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 23 Second

Senatul american a confirmat nominalizarea preşedintelui Joe Biden a lui Jerome Powell în al doilea mandat de preşedinte al Băncii centrale americane (Fed), în toiul unei creşteri a impozitelor, în timpul unei inflaţii puternice, relatează AFP, citat de stiripesurse.ro

 

Plenul Senatului s-a pronunţat, aşa cum se aştepta de altfel, în favoarea lui ”Jay” Powell, cu 80 de voturi la 20. Senatul a confirmat-o deja în funcţia de vicepreşedintă Fed pe Lael Brainard, dar şi pe Lisa Cook şi Philip Jefferson în posturi de guvernatori şi urmează să se pronunţe asupra nominalizării lui Michael Barr în postul de vicepreşedinte însărcinat cu reglementarea bancară, după ce Sarah Bloom Raskin, nominalizată iniţial, a renunţat din cauza unei susţineri insuficiente, scrie News.ro.

Prioritatea lor este să lupte împotriva inflaţiei şi să păstreze buna sănătate a economiei, un adevărat exerciţiu de echilibristică. Comitetul Monetar al Fed a efectuat, începând din martie – după ce a considerat mult timp inflaţia ca fiind temporară – la o creştere în două rânduri a dobânzilor directoare şi a avertizat că mai multe alte creşteri urmează să aibă loc în vederea opririi inflaţiei record. Decizia de a-i oferi lui Jerome Powell un al doilea mandat de patru ani a fost anunţată în noiembrie, de către Joe Biden.

Nominalizarea preşedintelui Fed este, în domeniul economic, una dintre diciziile cele mai importante ale mandatului preşedintelui Statelor Unite. Fed, care este cea mai puternică bancă centrală dn lume, decide politica monetară a ţării. Ea supraveghează şi reglementează sistemul financiar. Deciziile Fed pot alimenta sau încetini activitatea economică americană, prin stabilirea costului creditului, influenţarea dolarului, iar prin aceasta influenţarea pieţelor financiare, scrie stiripesurse.ro

 

sursa foto – digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..