July 1, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Dmitro Kuleba cere țărilor G7 să confiște activele Rusiei

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 25 Second

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a transmis vineri că a cerut ţărilor din G7 să confiște activele Rusiei și să le folosească la reconstrucția Ucrainei, scrie news.ro

 

 

”Azi (vineri), le-am cerut statelor membre G7 să adopte legislaţii şi să implementeze toate procedurile necesare cu scopul de a confisca active ruseşti şi a le da Ucrainei în vederea reconstrucţiei ţării”, a declarat Kuleba, invitat la o reuniune a şefilor diplomaţiilor G7 la Wangels, în nodul Germaniei.

Lipsa unui embargo al petrolului rus în viitorul pachet de sancţiuni al UE viznd Moscova ar reprezenta o rupere a unităţii europene în susţinerea Kievului, a apreciat şeful diplomaţiei ucrainene.

”Dacă acest pachet este adoptat fără un embargo al petrolului, cred că preşedintele (rus Vladimir) Putin va putea fi mândru, pentru că ar fi prima oară când unitatea Uniunii Europene” în susţinerea Ucrainei ”ar fi ruptă din cauza poziţiei unei singure ţări, Ungaria”, a denunţat Dmitro Kuleba.

 

Pe de altă parte, ministrul german Agriculturii Cem Özdemir a catalogat vineri drept ”îngreţoşătoare” furturi de cereale de care sunt acuzaţi militari ruşi în Ucraina, în marja acestei reuniuni G7, vizând să ajute Kievul să-şi exporte producţia.

”Rusia fură şi confiscă bunuri şi cereale din estul Ucrainei”, a denunţat Cem Özdemir, alături de omologul său ucrainean Mîkola Solskî.

”Acesta este un mod deosebit de îngreţoşător de a purta un război”, a denunţat ea.

Cei doi miniştri au ”evocat mijloace de ajutare la salvarea recoltei pe cale terestră, feroviară sau pe Dunăre”, a precizat Cem Özdemir, în contextul în care invazia rusă şi blocada impusă porturilor ucrainene a redus puternic căile de export ale acestui mare producător agricol, scrie news.ro

 

sursa foto – digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..