July 4, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Xi i-a spus lui Macron că securitatea continentului european ar trebui să aparțină țărilor europene

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 20 Second

Confruntarea dintre marile puteri ca urmarea a crizei din Ucraina ar putea deveni o amenințare mai mare și de durată la adresa păcii globale decât criza în sine, i-a transmis marți președintele Chinei, Xi Jinping, omologului său francez, Emmanuel Macron, într-o convorbire telefonică, potrivit presei de stat, scrie digi24.ro

China a cerut în repetate rânduri țărilor europene să își exercite autonomia diplomatică în loc să se alinieze cu Statele Unite în ceea ce Beijingul spune că este o „mentalitate de război rece”. China a refuzat să condamne Rusia pentru invadarea Ucrainei, pe care Rusia o numește „operație militară specială”.

Vorbind la telefon cu președintele francez Emmanuel Macron, Xi a spus că China consideră că Europa ar trebui să dețină controlul deplin asupra securității europene, a informat televiziunea de stat chineză.

Xi a mai spus că speră că Franța va juca un rol activ în promovarea legăturilor China-UE, deoarece deține președinția rotativă a UE.

De partea cealaltă, Palatul Elysee a transmis că cei doi au disctat despre războiul din Ucraina și criza alimentară globală care decurge din acesta și au cerut o încetare urgentă a focului.

„Cei doi șefi de stat și-au reiterat angajamentul de a respecta integritatea teritorială și suveranitatea Ucrainei”, a transmis Palatul Elysee.

Având în vedere restricțiile stricte legate de COVID privind circulația persoanelor în China, Macron a cerut Chinei să țină seama de preocupările comunității franceze de acolo, în special prin menținerea legăturilor aeriene cu Franța, permițând călătoriile către aeroporturi și asigurându-se că copiii nu vor fi despărțiți de părinții lor, scrie digi24.ro

 

sursa foto – digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..