July 4, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Tot ce a mai rămas pentru Vladimir Putin este sinistrul cult al victoriei

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 0 Second

Mitul sărbătorit de Ziua Victoriei a devenit narațiunea esențială care stă la baza planului lui Vladimir Putin de a conduce Rusia pentru eternitate, scrie Novaya Gazeta citată de The Guardian. În mintea președintelui rus, cea mai bună cale de a rămâne la putere este să repete marea victorie de la finalul celui de-al Doilea Război Mondial și să îndeplinească misiunea istorică de recreare a Rusiei Mari, scrie digi24.ro

Vladimir Putin s-a născut șapte ani după finalul celui de-al Doilea Război Mondial și a crescut în era Brejnev când a fost promovat mitul marii victorii. Un om fără o educație vastă, lui Putin îi plăcea să citeze filme sovietice și povești tradiționale.

Cărțile de istorie descriau „marele război patriotic” drept un basm magic în care eroul – poporul rus – învinge un monstru, spre invidia întregii lumi. În acest mit nu era loc pentru multe dintre realitățile războiului, precum pactul Ribbentrop-Molotov, războiul împotriva Finlandei, ocupația statelor baltice.

Mitul ignoră deportarea a milioane de polonezi, trece peste bătăliile de la Rjev din iarna 1942-43, în care pierderile sovietice au fost uriașe și preferă să ridice în slăvi poveștile născute în jurul victoriilor de la Moscova și Stalingrad…citeste INTEGRAL aici

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..