July 4, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Confruntări violente la granița dintre Uzbekistan și Kârgâzstan. Cel puțin 3 morți

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 9 Second

Kârgâzstanul a anunţat vineri că trei dintre cetăţenii săi au fost ucişi într-o zonă disputată a frontierei cu Uzbekistan, atunci când trupele uzbece au deschis focul joi, scrie stiripesurse.ro

Cei trei ‘au murit din cauza rănilor provocate de gloanţe’, a anunţat Comitetul naţional de securitate, fără a preciza dacă victimele erau grăniceri kârgâzi sau civili.

Reprezentaţii grănicerilor din cele două ţări au intrat imediat în contact şi urmează să se întâlnească vineri pentru a efectua o anchetă, mai adaugă comunicatul.

Regiunea de frontieră pe care şi-a dispută cele două ţări este o zonă de contrabandă, unde au loc de asemenea ciocniri între comunităţile locale pentru păşuni sau resurse de apă.

Relaţiile dintre cele două foste republici sovietice, mult timp foarte proaste, s-au ameliorat oarecum după moartea preşedintelui uzbec Islam Karimov în 2016.

Anul trecut, cele două state au semnat un acord privind împărţirea terenurilor în regiunea disputată, însă el nu a fost ratificat, cetăţenii kârgâzi refuzând unul din punctele acordului, care acorda Uzbekistanului dreptul la folosirea unui rezervor situat în Kârgâzstan.

De la destrămarea URSS, disputele frontaliere sunt permanente între diferite ex-republici sovietice care se bazează pe hărţi sovietice diferite.

În Asia Centrală, conflictul cel mai exploziv este cel de la frontiera dintre Kârgâzstan şi Tadjikistan, unde zeci de persoane au fost ucise anul trecut în confruntări militare, scrie stiripesurse.ro

 

sursa foto – stiripesurse.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..