June 27, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Germania anunță că este pregătită pentru embargoul asupra petrolului din Rusia

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 11 Second

Germania este pregătită pentru embargoul asupra petrolului din Rusia, a declarat ministrul german al Economiei, Robert Habeck. Măsura este cu atât mai dură cu cât Berlinul a blocat și programul Nord Stream II imediat după invazia Rusiei în Ucraina, scrie digi24.ro

“Propunerea Comisiei Europene nu a fost neașteptată, am participat activ la negocierile preliminare. Perioada de tranziție este suficient de lungă pentru a putea lua toate măsurile pentru a asigura o alternativă la petrolul rusesc în Germania”, a declarat Habeck reporterilor miercuri, în urma unei consultări cu Guvernul german.

“Desigur, nu putem garanta absența problemelor, în primul rând la nivel regional”, a spus Habeck.

La rândul său, cancelarul german Olaf Scholz a subliniat că Guvernul are toate pârghiile pentru a sprijini punctele regionale care depind foarte mult de importurile de petrol din Rusia.

Anterior, miercuri, șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că CE, ca parte a viitorului al șaselea pachet de sancțiuni împotriva Federației Ruse, consideră că este necesar să se interzică importul tuturor petrolului rusesc în UE. Potrivit acesteia, embargoul asupra petrolului rusesc ar trebui introdus “cu atenție” pentru a da timp UE să găsească furnizori alternativi de petrol și să minimizeze impactul sancțiunilor asupra piețelor petrolului. Ea a menționat că respingerea petrolului și a produselor petroliere rafinate din Federația Rusă ar trebui să dureze șase luni și să fie finalizată până la sfârșitul anului 2022, scrie digi24.ro

 

sursa foto – digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..