July 4, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Slovacia va solicita o scutire de la orice embargo impus de Uniunea Europeană asupra petrolului din Rusia

0 0
1 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 1 Second

Ministerul Economiei din Slovacia, a transmis marți că țara sa va solicita o scutire de la orice embargo impus asupra petrolului rus agreat de Uniunea Europeană în următorul său pachet de sancţiuni aplicat Moscovei, scrie news.ro

 

 

Comisia Europeană pregăteşte un al şaselea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei şi se preconizează că va finaliza documentul marţi.

Doi oficiali ai Uniunii Europene au declarat, luni, că executivul UE ar putea scuti Slovacia şi Ungaria de un embargo privind cumpărarea petrolului din Rusia, având în vedere dependenţa celor două state de ţiţeiul rusesc.

Slovacia primeşte aproape întreaga cantitate de ţiţei importat de la Rusia, iar Bratislava a anunţat că are rezerve pentru 120 de zile.

”Dacă este vorba de un embargo aprobat asupra petrolului rusesc ca parte a unui pachet suplimentar de sancţiuni împotriva Rusiei, atunci Slovacia va solicita o scutire”, a precizat ministerul pentru Reuters.

Ministerul slovac al Economiei a menţionat că procesarea diferitelor tipuri de petrol nu a fost imediat posibilă, iar schimbarea tehnologiei este dificilă din punct de vedere financiar şi necesită mult timp.

”De aceea, solicităm o perioadă de tranziţie mai extinsă în ceea ce priveşte petrolul transportat prin conducte”, a mai comunicat ministerul, conform news.ro

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..