July 1, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Olaf Scholz spune că Rusia lui Putin are o politică imperialistă

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 10 Second

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat marţi că nimeni nu poate presupune că Rusia nu va ataca alte ţări, având în vedere că a încălcat dreptul internaţional în Ucraina, iar Germania va sprijini Finlanda şi Suedia dacă acestea vor decide să adere la NATO, scrie digi24.ro

Invazia Rusiei în Ucraina a încălcat ordinea de după cel de-al Doilea Război Mondial şi forţează Europa să îşi consolideze strategia de apărare, a declarat Scholz într-o declaraţie acordată presei, alături de prim-miniştrii Suediei şi Finlandei, Magdalena Andersson şi Sanna Marin.

De la invazia Rusiei în Ucraina, pe care Rusia o descrie ca fiind o „operaţiune militară specială”, Finlanda şi Suedia au luat în considerare posibilitatea de a solicita aderarea la alianţa militară occidentală NATO, ceea ce ar marca o schimbare majoră de politică pentru regiunea nordică.

„Nimeni nu poate presupune că preşedintele şi guvernul rus nu vor încălca şi în alte ocazii dreptul internaţional prin violenţă”, a declarat Scholz.

Într-un interviu separat acordat revistei Stern, Scholz a spus că politica preşedintelui rus Vladimir Putin este imperialistă şi că acesta consideră ţările vecine ca fiind curtea din spate a Rusiei. „Vrea să îşi extindă teritoriul şi să împingă graniţele cu violenţă”, a precizat șeful guvernului de la Berlin.

„El încearcă cu disperare să restabilească vechea semnificaţie a Rusiei într-o lume care s-a schimbat…citeste INTEGRAL aici

 

sursa foto – digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..