July 1, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Rusia face apel la prevenirea unui conflict între puterile nucleare

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 4 Second

Riscurile unui război nuclear ar trebui menținute la un nivel minim și orice conflict armat între puterile nucleare ar trebui prevenit, susține un oficial din cadrul Ministerului rus de Externe, citat de stiripesurse.ro

Potrivit Reuters, Vladimir Yermakov, șeful departamentului de neproliferare nucleară din cadrul Ministerului rus de Externe, a declarat că toate puterile nucleare trebuie să rămână în logica stabilită în documentele oficiale care vizează prevenirea războiului nuclear.

 

El s-a referit la o declarație comună publicată în ianuarie de Rusia, China, Marea Britanie, Statele Unite și Franța, în care cele cinci țări – care sunt membre permanente ale Consiliului de Securitate al ONU – au convenit că trebuie evitată răspândirea în continuare a armelor nucleare și un război nuclear.

„Riscurile unui război nuclear, care nu ar trebui să fie declanșat niciodată, trebuie menținute la minimum, în special prin prevenirea oricărui conflict armat între puterile nucleare”, a declarat sâmbătă Iermakov, citat de TASS.

„Rusia urmează în mod clar această înțelegere”, a adăugat acesta.

Ministrul de externe Serghei Lavrov a spus luni că Occidentul nu ar trebui să subestimeze riscurile ridicate ale unui conflict nuclear din cauza Ucrainei, deși Statele Unite au declarat ulterior că nu cred că există o amenințare ca Rusia să folosească arme nucleare, în ciuda unei escaladări a retoricii Moscovei, scrie stiripesurse.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..