July 4, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Este Putin bolnav? Suferă de boala Parkinson? Ce spun medicii

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 55 Second

O înregistrare video publicată de Kremlin la sfârșitul săptămânii trecute îl arată pe Putin într-o stare de sănătate aparent proastă. Fața sa era vizibil umflată, scrie stiripesurse.ro

 

Videoclipul i-a determinat pe unii comentatori online, inclusiv pe fosta parlamentară a Partidului Conservator britanic Louise Mensch, să tragă concluzia pe Twitter că președintele rus suferă de boala Parkinson.

Afirmația a fost, de asemenea, repetată de o serie de tabloide britanice. Articolele au prezentat comentariile unui profesor de comunicare strategică, ale câtorva analiști politici și ale unui profesor de limbaj corporal. Dar niciun doctor, arată Deutsche Welle.

 

 

“Este puțin probabil ca adevărații neurologi să comenteze, deoarece sunt învățați să nu își dea cu părerea niciodată despre persoane care nu sunt pacienții lor”, a declarat pentru DW John Hardy, neurogenetician la Institutul britanic de cercetare a demenței.

Subliniind faptul că este neurogenetician, nu neurolog, Hardy și-a împărtășit părerea despre starea lui Putin în calitate de persoană care a studiat bolile cerebrale.

“Din punctul meu de vedere, nu există niciun semn de parkinsonism”, a spus el. “Nu arăta bine… dar nu era vorba de boala Parkinson”.

Ray Chadhuri, un neurolog de la Universitatea din Londra, a fost de acord.

“Dacă mă uit la clipul scurt, nu pot găsi nicio dovadă pe care să o pot lega de parkinsonism la Putin”, a declarat Chadhuri pentru DW.

Boala Parkinson și parkinsonismul sunt incredibil de greu de diagnosticat și pot fi determinate doar prin examinare neurologică amănunțită în persoană, a explicat Chadhuri.

“Balonarea [feței] sau tremurăturile pot fi cauzate de multe motive și eu nici nu am văzut vreun tremor”, a spus Chadhuri.

Caroline Rassell, director executiv al Parkinson’s UK, a fost de aceeași părere cu Hardy atunci când i s-a cerut o opinie de expert cu privire la clipuri.

Ea a spus că Parkinson este o afecțiune complexă, cu peste 40 de simptome, de la cele fizice la cele psihice, și că, prin urmare, este imposibil de diagnosticat printr-un clip video de 12 minute, scrie stiripesurse.ro

“Afectează fiecare persoană în mod diferit”, a spus Rassell. “Neexistând un test de diagnostic definitiv, este ceva ce poate fi confirmat doar după examinarea de către un neurolog sau un specialist. Presa și speculațiile online nu sunt de ajutor”, a concluzionat ea.

 

sursa foto – stiripesurse.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..