July 1, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Suprafața de păduri tropicale distruse în 2021 este mai mare decât teritoriul Cubei

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 24 Second

Suprafața totală a pădurilor tropicale distruse în anul 2021 este mai mare decât întreg teritoriul Cubei, iar devastarea zonelor naturale a produs mai multă poluare decât tot dioxidul de carbon eliberat în atmosferă de India într-un an prin arderea de combustibili fosili, potrivit unei analize publicate joi și citată de CNN.

În jur de 11,1 milioane de hectare de pădure au fost distruse în 2021, în special din cauza defrișărilor și a incendiilor, arată o analiză a Institutului Resurselor Globale (WRI) și a Universității din Maryland.

Unele dintre incendii au fost declanșate pentru a crea teren arabil și multe altele au fost exacerbate de schimbările climatice. Distrugerea pădurilor tropicale au eliberat 2,5 gigatone de dioxid de carbon anul trecut, echivalentul tuturor emisiilor de gaze provocate prin arderea combustibililor în India, al treilea cel mai mare emițător de gaze de seră.

Anul trecut, în fiecare minut, am pierdut o zonă de păduri tropicale mai mare de 10 terenuri de fotbal
Pierderile au fost mai puțin severe decât în 2020, dar defrișările continuă într-un ritm alarmant în zona tropicelor. Din întreaga suprafață pierdută, 3,75 de milioane de hectare au fost păduri virgine, ceea ce înseamnă că în 2021, în fiecare minut, s-a pierdut o zonă împădurită egală cu 10 terenuri de fotbal, potrivit raportului WRI.

„Ceea ce e important de înțeles este că pădurile, în special pădurile tropicale, fac parte din sistemul climatic mondial”, a spus Frances Seymour, cercetător WRI. „Așadar, ele nu sunt dispozitive de depozitare a carbonului, ci influențează transferul de energie și umiditatea din atmosferă în moduri care afectează ploile și modelele de circulație globală.”…citeste INTEGRAL aici

 

sursa foto – digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..