July 4, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Rușii au fost aproape să îl captureze pe Zelenski, în primele ore ale invaziei

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 33 Second

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a descris modul în care forțele ruse au fost aproape de a-l captura sau asasina în primele ore ale invaziei, într-un interviu pentru revista Time, preluat de The Guardian.

Zelenski a fost lăudat pentru reacția sa la invazia rusească, încă de la începutul acesteia pe 24 februarie. De atunci, președintele ucrainean a devenit un adevărat lider mondial. Însă, timpul său ca lider al unei țări atacate de un vecin mult mai puternic s-ar fi putut încheia în primele ore de la începutul invaziei, potrivit interviurilor din revista Time.

Vorbind cu reporterul Simon Shuster, care a petrecut două săptămâni în complexul prezidențial din Kiev, Zelenski a descris modul în care trupele ruse au fost aproape de a-l găsi pe el și familia sa în primele ore ale invaziei.

În timp ce multe dintre amintirile sale din acele prime ore au rămas „fragmentate”, Zelenski a spus că zorii zilei de 24 februarie nu pot fi uitați.

După ce a început bombardamentul, el și soția sa, Olena Zelenska, s-au dus să le spună fiicei lor de 17 ani și fiului lor de nouă ani să se pregătească să fugă de acasă. „I-am trezit”, a spus Zelenski pentru revista Time. „A fost zgomotos. Au fost explozii acolo.”

Armata ucraineană i-a spus lui Zelenski că trupele ruse s-au parașutat la Kiev pentru a-l ucide sau a-l captura pe el și familia lui. „Înainte de acea noapte, văzusem astfel de lucruri doar în filme”, a declarat Andriy Yermak, șeful său de cabinet.

Focuri de armă au început să se audă în jurul cartierului guvernamental, când s-a lăsat noaptea, în prima zi a războiului. „Forțele de securitate din interiorul complexului au închis luminile și au adus veste antiglonț și puști de asalt pentru Zelenski și colaboratorii săi”…citeste INTEGRAL aici

 

sursa foto – digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..