July 4, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Primele explicații ale lui Vasile Dîncu după ce site-ul MApN a fost atacat cibernetic

0 0
2 min read
0 0
Read Time:2 Minute, 1 Second

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu a declarat, vineri, despre atacul cibernetic care a vizat, în cursul dimineţii, mai multe site-uri oficiale, printre care şi site-ul MApN, că este „un atac simbolic mai degrabă”, la o platformă exterioară, care nu are în spate nicio bază de date, iar diviziile de cybersecurity sunt pregătite, scrie stiripesurse.ro

 

”Nu a fost decât un atac la site-ul nostru de prezentare, pentru transparenţă şi relaţii publice, deci, la o platformă exterioară, care nu are în spate nicio bază de date, nimic. Nu, este un atac simbolic mai degrabă, care încearcă să arate că nu funcţionează, sau să îţi plaseze ceva, un alt mesaj, contrar, aşa se face în această zonă. Nu este un atac care să afecteze să spunem baze de date sau sistemul de comandă sau control, deci nu este cazul. Este doar un atac simbolic”, a spus ministrul.

 

Dîncu a precizat că nu a fost un atac de câteva ore.

”Sigur, trebuie să ţinem site-ul sub supraveghere câteva ore. Nu l-am deschis încă pentru că încă este sub control, căutăm originea, studiază informaticienii noştri de unde vine acest atac dar nu a durat câteva ore. A fost un atac care a blocat site-ul nostru de comunicare”, a spus el.

Ministrul a precizat că asemenea atacuri şi în perioade fără război există, asupra site-urilor guvernamentale.

”Noi suntem pregătiţi, diviziile noastre de cyber security sunt pregătite pentru asemenea atacuri. Nu am avut niciun atac major la baze de date sau la o instituţie importantă a României, în ultimii ani, care să fi avut şanse de succes, dar atacuri de genul acesta sunt şi din partea amatorilor, probabil şi sunt şi unele orchestrate instituţional, dar, din punctul nostru de vedere, în momentul acesta nu avem de unde să ştim. Noi suntem pregătiţi, diviziile noastre de cyber sunt pregătite şi la nivelul armatei dar la nivelul societăţii, în general, avem o foarte bună strategie”, a mai afirmat ministrul Apărării.

Despre măsuri suplimentare, Dîncu a arătat că cu siguranţă se analizează această situaţie şi vor lua măsuri suplimentare dacă este cazul.

”Vedem originea atacului, gravitatea posibilă a lui, ne vom gândi să vedem dacă nu avem vulnerabilităţi în acest sistem, dar aşa se întâmplă peste tot. Cu siguranţă că orice asemenea atac ne pune în gardă şi vom încerca să prevenim viitoare atacuri”, a precizat Dîncu, conform stiripesurse.ro

 

Sursa foto: digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..