July 4, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Conflictul Turcia vs. Grecia escaladează periculos! Atena a suspendat discuțiile cu Ankara

0 0
1 min read
0 0
Read Time:56 Second

Guvernul grec a decis să suspende acţiunile menite să crească încrederea în relaţiile sale cu Turcia, după un nou record de 126 de încălcări ale spaţiului aerian grec la care au participat 16 avioane militare turce într-o singură zi, relatează joi agenţia EFE, informează stiripesurse.ro

”Acţiunile turce sunt inacceptabile, constituie o încălcare a suveranităţii ţării şi reprezintă o provocare ce nu va rămâne fără răspuns”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului grec despre decizia Atenei de a suspenda reuniunile greco-turce privind măsurile de sporire a încrederii.

 

Miercuri s-au înregistrat 126 de pătrunderi ale avioanelor F-16 şi ale dronelor turce în spaţiul aerian grec, aceste aparate survolând 30 de insule greceşti, unele dintre ele locuite.

”Acţiunile Turciei creează un climat de tensiune deosebită în regiune” şi ”subminează coeziunea NATO într-un moment deosebit de critic în regiune în general”, a acuzat la rândul său MAE grec.

Avioanele militare turce efectuează de obicei manevre în săptămâna precedentă Paştelui ortodox, dar le opreşte în duminica de Paşti, însă anul acesta le-a continuat şi în acea duminică, scrie stiripesurse.ro

 

Sursa foto: stiripesurse.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..