Ciucă, la braț cu Dîncu. Prima acțiune oficială a noului premier

Proaspăt instalat premier, Nicolae Ciucă va participa, joi, la o reuniune regională a miniștrilor apărării, în prima sa acțiune în calitate de prim-ministru, după ce a depus la ora 15.00 jurământul în funcție, la Palatul Cotroceni. Ciucă va participa alături de noul ministrul al Apărării, Vasile Dîncu (PSD), la reuniunea de la Hotel Marriott din București.

Ulterior, premierul va conduce prima sa ședință a actualului guvern PNL PSD UDMR. Ciucă este general (r) și a fost ministru al Apărării în cabinetele Orban și Cîțu.
ADVERTISING

 

La Reuniunea miniştrilor apărării din ţările participante la „Iniţiativa Bucharest 9” (Bulgaria, Republica Cehă, Republica Estonia, Ungaria, Republica Letonia, Republica Lituania, Republica Polonă, România şi Republica Slovacă) vor participa și oficiali ai NATO, precum și reprezentanți ai Departamentului american al apărării.

„Activitatea, care se va desfăşura în perioada 12-14 martie, reprezintă o oportunitate pentru armonizarea poziţiilor naţionale ale statelor membre ale formatului B9 pe subiectele ce se vor regăsi pe agenda Summit-ului NATO din iulie 2018, în special pe consolidarea posturii NATO de descurajare şi apărare, cu prioritate pe flancul estic, în vederea obţinerii unei decizii politice pe acest subiect în cadrul Summit-ului.

În cadrul lucrărilor, vor fi abordate și teme referitoare la procesul de adaptare a structurii de comandă a NATO, riscurile și amenințările provenind din vecinătatea estică a Alianței, precum și modalitățile de consolidare a rezilienței pe axa Marea Baltică – Marea Neagră – Marea Adriatică, inclusiv prin asigurarea complementarității cu alte formate regionale (Inițiativa europeană în domeniul apărării/EDI, respectiv Inițiativa celor Trei Mări).

Totodată, urmează a fi dezbătute aspecte privind consolidarea interoperabilității forțelor aliate în formatul de cooperare B9 cu cele ale SUA, creșterea mobilității trupelor pe flancul estic, precum și cele referitoare la o abordare comună în domeniul consolidării cooperării dintre NATO și Uniunea Europeană”, potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării.

Sursa: stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *