Toamna este un anotimp minunat din mai multe puncte de vedere. Pe lângă peisajele superbe de care ne putem bucura în această perioadă a anului, toamna ne pune pe masă și o mulțime de fructe și legume gustoase care ne vor ajuta să arătăm impecabil în rochia de Revelion.

Dacă vrei să arăți bine și să te simți bine la masa de Crăciun, noi ți-am pregătit o listă cu fructe și legume care te vor ajuta să ai o siluetă de invidiat la finalul acestui an. Nu te îngrijora, o dietă sănătoasă nu înseamnă înfometare sau alimente fără gust, clar nu toamna! Produsele care ne sunt alături în lupta cu kilogramele în plus sunt: merele, perele, dovleacul, cartoful dulce, sfecla roșie, varza albă și varza de Bruxelles.

Merele

Mici, frumos colorate, gustoase, ușor de pus în ghiozdănelul celor mici sau în geantă, în drum spre muncă, merele sunt fructele care sar singure în coșurile de cumpărături ale românilor. Potrivit, Dr. Oana Cuzino, cu cât mâncăm mai multe mere, cu atât mai bine! În atenția doamnelor și domnișoarelor! Pe lângă ajutorul pe care ni-l oferă pentru a avea o siluetă de vis, merele încetinesc procesul de îmbătrânire.

Perele

Suc, prăjitură, compot, tot ce ți-ai putea imagina poți face din pere! Acest fruct de tomană este bogat în fibre solubile, care ajută organismul la scăderea colesterolului „rău” (LDL).

Dovleacul

Cumpără cu încredere un dovleac mare și portocaliu din magazin. Pe lângă momentul petrecut alături de cei mici, când îi vei ajuta să facă un dovleac sfeșnic pentru Halloween, poți include acest fruct în dieta ta, dar și în alimentația copiilor și a bunicilor. Dovleacul conține alfa caroten și beta caroten, care ajută la îmbunătățirea vederii. În plus, acesta este și o sursă de acid alfa-linolenic, ce ajută oamenii să facă față bolilor de inimă, hipertensiunii și colesterolului.

Cartofii dulci

Cui nu-i plac cartofii? Este cea mai îndrăgită legumă care se servește pe post de garnitură. Dacă nu ai încercat până acum cartofii dulci, mofturoșii îi recomandă pentru savoarea lor! Pe lângă gust, cartofii dulci merită cumpărați pentru că sunt bogați în beta caroten. Beta carotenul poate preveni deficiența de vitamina A și ajută la sănătatea ochilor. De asemenea, cartofii dulci conțin vitamina C, vitală în sezonul rece.

Sfecla roșie

Pe lângă impactul benefic pe care îl are asupra siluetei noastre, sfecla roșie ne poate ajuta în lupta cu bolile de inimă și cele hepatice pentru conținutul său ridicat de betaină.

Varza albă și varza de Bruxelles

Nicio masa fără salată de varză! Are vitaminele A și C din plin și ne ajută în lupta împotriva cancerului prin concentrații mari de glucozinolați.