December 2, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Programul pe zile – Când ar putea fi învestit Guvernul Ciucă (surse)

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 15 Second

Guvernul minoritar PNL-UDMR, condus de generalul (r) Nicolae Ciucă ar putea învestit săptămâna viitoare, cu sprijinul parlamentar al PSD. Social-democrații și-au anunțat indirect intenția de a susține cel puțin până în februarie un guvern minoritar, sub condiția includerii în programul de guvernare a unor măsuri.

Constituția prevede un termen de 10 zile de la desemnarea candidatului de prim-ministru, în care acesta trebuie să depună la parlament programul de guvernare și lista miniștrilor propuși.

 

 

Potrivit unor surse politice, sâmbătă și duminică au loc negocieri și consultări cu privire la programul de guvernare și echipa de miniștri pentru Guvernul Ciucă. Este practic etapa cea mai dificilă, nu doar pentru că trebuie asigurat sprijinul parlamentar, ci și pentru că în joc sunt orgoliile din PNL, care trebuie depășite pentru a se definitiva lista miniștrilor.

Ziua de luni este dedicată adoptării oficiale, în forurile partidelor, a deciziilor privind echipa de miniștri, programul de guvernare și susținerea parlamentară. În aceeași zi va fi anunțată oficial lista Cabinetului Ciucă și programul de guvernare.

Marți, premierul desemnat va depune la parlament lista miniștrilor și programul de guvernare, potrivit procedurii constituționale. Miercuri, miniștrii ar urma să fie audiați în comisiile de specialitate, pentru emiterea avizelor consulative, iar joi ar trebui să fie planificat votul în plenul reunit al celor două camere ale parlamentului. Dacă totul merge conform planurilor, joi seara Guvernul Ciucă ar trebui să ajungă la Cotroceni, pentru depunerea jurământului de investitură, ceremonie urmată de o primă ședință de guvern.

Sursa: stiripesurse.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).