December 2, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Jocurile pentru noua Coaliție PNL-USR-UDMR

0 0
3 min read
0 0
Read Time:2 Minute, 15 Second

Dacian Cioloș a decis că își duce parodia până la capăt! E foarte clar că nici PNL și nici USR nu vor marșa pe construcția unui Guvern Cioloș și eșecul este 100% previzibil. Va fi mare minune dacă guvernul propus de Dacian Cioloș va strânge măcar voturile tuturor parlamentarilor USR.

Va urma o a doua încercare. De această dată liberalii vor prelua inițiativa și vor juca tare, susțin surse liberale pentru STIRIPESURSE.RO. Cât de tare? Chiar și anticipatele vor fi pe masă, anticipate care nu convin neapărat USR, care este și el pe o pantă descendentă.

Marea problemă se află de fapt în USR. Dacian Cioloș a câștigat alegerile interne, dar forurile centrale sunt controlate autoritar de oamenii lui Dan Barna.

Cei aflați de partea lui Cioloș ar cam dori să se rămână în opoziție pentru a crește partidul și a-l poziționa favorabil pentru anul electoral 2024. Rămânerea în opoziție i-ar asigura încet, încet și supremația în partid lui Cioloș. De cealaltă parte se află oamenii lui Dan Barna care se văd revenind la butoane, la birouri, la scaune – însuși Dan Barna jinduiește spre un scaun mare, cum ar fi poziția de președinte al Camerei Deputaților, pe care liberalii nu se grăbesc încă să o ocupe și o păstrează ca monedă de schimb pentru viitoarele negocieri.

Așadar… după ce Dacian Cioloș își va fi consumat șarada va începe o nouă tură de negocieri. Ele vor fi mult mai dure și mai aplicate. Liberalii vor merge cu varianta Florin Cîțu premier ca fiind nenegociabilă. De la acest punct totul este negociabil. Lideri importanți ai PNL au explicat pentru STIRIPESURSE.RO că nu e vorba de omul Cîțu, ci de Florin Cîțu președinte al PNL care tocmai a fost ales în această funcție. Dacă s-ar renunța la el înseamnă ca partidul să își nege propria alegere ceea ce nu se va întâmpla.

Sunt câțiva din zona fostului PDL… Gheorghe Flutur sau Emil Boc care au susținut în ultimele întâlniri că poate o soluție ar fi Lucian Bode, dar soluția lor este neîmpărtășită de marea majoritatea a liderilor PNL.

Dacă USR va consimți să cedeze Senatul pentru a obține Camera Deputaților, Anca Dragu va deveni vicepremier, iar Dan Barna președinte al Camerei Deputaților. În schimbul acestei mișcări în avantajul USR (pentru că funcția de președinte al Camerei Deputaților este mult mai important în actuala configurație constituțională din România), liberalii vor insista ca ministerele avizatoare să le controleze ei – Finanțele și Justiția. Asta pentru a nu se mai ajunge în situația lui Stelian Ion care prin refuzul lui de a aviza pozitiv sau negativ un act normativ a dus la revocarea lui și apoi la prăbușirea Coaliției și a Guvernului…citeste INTEGRAL aici

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).