December 2, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Raed Arafat le dă lecții medicilor: ‘Lăsarea bolnavilor în unitatea de primiri urgenţe nu este o soluţie optimă şi nu este o soluţie de siguranţă’

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 11 Second

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, explică mecanismul prin care sunt selectaţi pacienţii cu COVID care sunt trimişi să fie trataţi în spitale din străinătate, el arătând că starea acestora trebuie să fie considerată stabilă, pentru a putea face faţă transportului, dar că situaţia lor se poate agrava, el pornind de la cazul pacientei care a decedat în drum spre Ungaria. „Lăsarea bolnavilor în unitatea de primiri urgenţe nu este o soluţie optimă şi nu este o soluţie de siguranţă”, sune Arafat.

„Pacienţii care sunt, din păcate, de terapie intensivă şi sunt cu COVID pot avea anumite agravări, chiar care apar brusc”, a declarat Raed Arafat vineri, într-o conferinţă de presă.

Acesta a explicat că, înainte de a se decide transferul, medicii analizează fiecare pacient. Arafat a explicat că pacienţii a căror stare este instabilă sunt consideraţi netransferabili.

„Noi, când preluăm bolnavii, preluăm bolnavii stabili. Pacientul care a fost transferat nici măcar nu era dus din Bucureşti, era pacient luat de la UPU din Timişoara şi transferat pe o distanţă relativ scurtă, către Szeged. Din păcate, s-a agravat starea pe drum, la plecare, starea era stabilă. Acest lucru poate să se întâmple şi în interiorul ţării, dacă duc un bolnav de la Bucureşti la Târgu Mureş sau în altă parte. Dar şi lăsarea bolnavilor în unitatea de primiri urgenţe nu este o soluţie optimă şi nu este o soluţie de siguranţă…citeste INTEGRAL aici

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).