December 2, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Atacul cu arcul din Norvegia, soldat cu cinci morţi şi doi răniţi, a fost unul terorist

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 54 Second

Atacul cu arcul soldat cu cinci morţi în Norvegia pare să fie, în acest stadiu, un ”act terorist”, iar suspectul, care s-a converit la islam, a avut de-a face cu poliţia, care îl suspecta de redicalizare, au anunţat joi serviciile de securitate norvegiene (PST), care nu au ridicat, însă, nivelul de alertă în ţară, relatează AFP.

”Evenimentele de la Kongsberg (un oraş situat în sud-estul Norvegiei) par să fie un act terorist în acest stadiu, însă ancheta (…) va clarifica mai mult ceea ce le-a motivat”, a anunţat într-un comunicat PST.

Un bărbat înarmat cu un arc şi săgeţi a ucis cinci persoane şi a rănt alte două.

Arestat de poliţie, atacatorul – un cetăţean danez în vârstă de 37 de ani – convertit recent la islam, şi-a recunoscut faptele, potrivit postului norvegian TV2.

”Au exstat temeri cu privire la o radicalizare precedentă”, a declarat un oficial din cadrul poliţiei norvegiene într-o conferinţă de presă, precizând că aceste temeri, din cauza cărora a fost supravegheat, au avut loc în 2020 şi înainte.

”Nu am avut o semnalare cu privire la el în 2021, ci înainte”, a precizat ofiţerul de poliţie.

Reizident la Kongsberg, un orăşel cu 25.000 de locuitori, situat la aproximativ 80 de kilometri vest de Oslo, suspectul ar avea, de asemenea, antecedente medicale, potrivit TV2.

Potrivit avocatului Fredrik Neumann, clientul său ”se explică în mod detaliat şi vorbeşte şi cooperează bine cu poliţia”.

Poliţia a avertizat împotriva multor ”zvonuri” pe reţele de socializare, într-un comunicat publicat în noaptea de miercuri spre joi, ”cu privire la autorul atacului, dintre care unele (pun în discuţie) persoane care nu au nicio legătură cu actele grave comise”.

Cei doi răniţi au fost spitalizaţi la unităţi de îngrijire critică, însă nimic nu arată că viaţa le este în pericol, a anunţat într-o conferinţă de presă un reprezentant al poliţiei locale, Øyvind Aas.

Unul dintre răniţi este un poliţist, care se afla în afara serviciului, într-un magazin – unul dintre numeroasele locuri în care a avut loc atacul.

”Potrvit informaţiilor noastre, este implicată doar o singură persoană”, a precizat el.

SĂGEŢI DE COMPETIŢIE

Presa publică fotografii cu săgeţi negre, în mod vizibil de competiţie, care zac pe jos sau, una dintre ele, înfiptă solid într-un zid…citeste INTEGRAL aici

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).