October 16, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Raed Arafat: ‘Nu cred că vom ajunge la carantinarea Bucureștiului

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 25 Second

Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat joi, la Antena 3, că în opinia sa Capitala nu va fi carantinată pentru că e greu de realizat acest lucru fără armată, dar în schimb ar putea apărea noi restricții. În următoarele 48 de ore, autoritățile vor lua o decizie referitoare la situația din București unde incidența a sărit de 15 la mie, iar Ilfovul a depășit 20 la mie. INSP a cerut ca județul Ilfov și Capitala să intre în carantină timp de 14 zile.

„Carantinerea Capitalei tarii trebuie sa se faca, daca este sa se faca, la un nivel de decizie mult mai inalt decat o propunere INSP, pentru ca impactul este unul mult mai complex decat unul sanitar. Clar e nevoie totusi sa implementam masuri pentru a limita miscarea si a limita raspandirea virusului. A carantina Bucurestiul inseamna ca am izolat Bucuresti si Ilfov impreuna de restul Romaniei si asta nu poate fi facut in afara unei decizii CNSU. Am convocat pentru maine grupul tehnico-stiintific (pentru analiza raportului INPS), dupa care vom avea si o sedinta CNSU si ne vom incadra in cele 48 de ore pentru a prezenta concluziile.

Din punctul meu de vedere, nu cred ca vom ajunge la carantinarea Bucurestiului. Poate vor fi analizate masuri suplimentare care sa ne asigure controlul asupra raspandirii coronavirusului. Eu vorbesc pragmatic, real, pe teren, ce se poate face. Problema este daca e un lucru realizabil sau nu. Stim ce inseamna sa carantinam localitati. MApN nu poate fi implicat pentru ca nu este stare de urgenta. Daca era stare de urgenta atunci era mai usor sa carantinezi Bucurestiul. Posibilitatea de a implementa masuri de carantina este prima intrebare care se pune”, a declarat Arafat.

Sursa: stiripesurse.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).