October 16, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Premierul desemnat a făcut calendarul pentru noul guvern: Varianta cu PNL și varianta fără PNL

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 43 Second

Dacian Cioloș, premierul desemnat, își exprimă speranța ca PNL și UDMR să accepte să continue negocierile pentru formarea unui guvern de coaliție.

„Sper să revenim la masa negocierilor, nu doar să ne spunem păsurile și supărările din trecut. Eu sper să avem mai multe întâlniri. Vom mai avea o întâlnire mâine. Eu am fost flexibil. Nu am avut nicio problemă să mă duc la sediul PNL, să mă duc fără echipa de negociere. Firesc ar fi fost să mă duc cu echipa de negociere”, a declarat Cioloș la TVR.

Premierul desemnat a stabilit deja termene pentru anunțarea echipei de miniștri și a programului de guvernare, în funcție de susținerea pe care ar putea sau nu să o obțină din partea PNL și UDMR. Cioloș pune însă înainte varianta în care nu va fi susținut de foștii parteneri.

„Noi în paralel lucrăm și la un program de guvernare pe care să îl propunem PNL și UDMR. Nu există pentru noi altă majoritate construită pe un program de guvernare. Ne pregătim pentru ca la începutul săptămânii viitoare să fim în măsură să propunem un program și un guvern. Sau, dacă partenerii noștri potențiali de la PNL și UDMR vor dori să începem discuții serioase, până cel târziu la mijlocul săptămânii viitoare să putem să propunem un guvern și un program de guvernare. Asta ar fi soluția ideală, pentru că ar presupune o majoritate în parlament care să dea o perspectivă mai solidă guvernării în România”, a mai declarat Cioloș.

Potrivit art. 103 din Constituție, „(1) Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament.

(2) Candidatul pentru funcţia de prim-ministru va cere, în termen de 10 zile de la desemnare, votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Guvernului.

(3) Programul şi lista Guvernului se dezbat de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună. Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.”

Sursa: stiripesurse.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).