January 20, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Corneliu Ștefan, președinte PSD Dâmbovița – Peste 360.000 de dâmbovițeni nu au primit niciun ban de la premierul Florin Vasile Cîțu

0 0
3 min read
0 0
Read Time:3 Minute, 1 Second

Primarii social democrați dâmbovițeni își arată nemulțumirea față de alocările pe care Guvernul le-a făcut din fondul de rezervă, alocări cu dedicație și cu înclinații strict politice. Președintele PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan susține că premierul Cîțu a trebuit să-și plătească scaunul de președinte al PNL din bani publici.

Atât președintele Corneliu Ștefan, cât și primarii care fac parte din Organizația PSD Dâmbovița, îi cer demisia prefectului Aurelian Popa pentru indiferența și nepăsarea cu care acesta i-a tratat în momentul în care ei au depus solicitările în baza cărora să li se acorde alocări financiare. Majoritatea unităților administrative au nevoie de bani pentru plata asigurărilor sociale, pentru plata persoanelor cu dizabilități, pentru continuarea proiectelor de dezvoltare a comunităților locale sau pentru salarii.

“Prin alocările bugetare, 𝐃𝐈𝐍 𝐁𝐀𝐍𝐈 𝐏𝐔𝐁𝐋𝐈𝐂𝐈, Cîțu și-a achitat nota de plata pentru Congresul PNL de acum două săptămâni.
Am tot auzit speculații legate de un blat politic, dar acum se demonstrează că asistăm la un adevărat jaf din partea lui Cîțu.
Dâmbovița este, încă o dată, bătaia de joc a unui om care trebuie să dispară din viața politică națională.
În aceste ultime zile în Palatul Victoria, premierul Cîțu vrea să falimenteze și să blocheze proiectele primăriilor PSD din Dâmbovița.
360.000 de dâmbovițeni pentru care 𝐆𝐔𝐕𝐄𝐑𝐍𝐔𝐋 𝐧𝐮 𝐚 𝐚𝐥𝐨𝐜𝐚𝐭 𝐍𝐈𝐂𝐈𝐔𝐍 𝐋𝐄𝐔. Ce vină au oamenii aceștia?
21 de localități PNL din Dâmbovița, cu 96.000 de locuitori, au primit 84 de lei pentru fiecare persoană din comunitățile repective.
𝟓𝟖 𝐝𝐞 𝐥𝐨𝐜𝐚𝐥𝐢𝐭𝐚̆𝐭̦𝐢 𝐏𝐒𝐃, 𝐜𝐮 𝟑𝟔𝟎.𝟎𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐥𝐨𝐜𝐮𝐢𝐭𝐨𝐫𝐢, 𝟎 𝐋𝐄𝐈.
Primarii localităților PSD nu vor avea bani pentru asistență socială, pentru persoanele cu dizabilități, nu vor mai avea bani pentru salarii. Sunt proiecte cu fonduri europene care trebuie cofinanțate de aceste primării. Sunt proiecte în derulare care trebuie susținute. Nu sunt proiecte pentru PSD. Sunt proiecte pentru oamenii din acele localități.
Din județul nostru au plecat solicitări de peste 77.000.000 de lei. Doar Consiliul Județean Dâmbovița avea nevoie de 35.000.000 de lei pentru finanțarea cheltuielilor curente ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmbovița și ale subunităților finanțate din bugetul local. Din acești bani se asigură cofinanțarea proiectelor care beneficiază de finanțare externă nerambursabilă, inclusiv cheltuieli neeligibile.
Din 35.000.000 de lei solicitate de Consiliul Județean Dâmbovița, Cîțu, fără să îl intereseze că banii aceștia acoperă nevoile reale ale Consiliului, a alocat din pix 1.000.000 de lei. 𝐃𝐨𝐚𝐫 𝟑% 𝐝𝐢𝐧 𝐬𝐮𝐦𝐞𝐥𝐞 𝐬𝐨𝐥𝐢𝐜𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞.
La nivel național, suma a fost de peste 1 miliard de lei, iar județul Dâmbovița a primit 10.147.000. 𝐀𝐝𝐢𝐜𝐚̆ 𝟏%.
Ceea ce face Cîțu se poate compara cu un adevărat război economic pe care acesta îl duce împotriva primăriilor PSD din județul Dâmbovița, dar și din întreaga țară.
Nu există niciun fel de criteriu, altul decât cele strict politice, pentru finanțarea administrațiilor locale. Nu a ținut cont de tipul localității, mărimea acestora, numărul de locuitori, costuri efective sau angajamente în derulare.
Pur și simplu asistăm la achitarea notei de plată pentru primarii PNL care l-au votat pe Cîțu la congresul lor penibil și, în același timp, la o răzbunare împotriva românilor, pentru că acest prim-ministru nociv și incompetent a fost dat jos în Parlament.
Din păcate, Florin Cîțu dispare prea târziu de pe scena politică românească!
Deși fac parte dintr-un partid cu o viziune diferită de a premierului demis, este regretabil, până și pentru Cîțu, modul în care părăsește politica națională.
Este deținătorul unui record negativ în politica românească: 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐝𝐞𝐦𝐢𝐭𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐥𝐮𝐢 𝐚𝐮 𝐯𝐨𝐭𝐚𝐭 𝐜𝐞𝐢 𝐦𝐚𝐢 𝐦𝐮𝐥𝐭̦𝐢 𝐩𝐚𝐫𝐥𝐚𝐦𝐞𝐧𝐭𝐚𝐫𝐢 𝐝𝐢𝐧 𝐢𝐬𝐭𝐨𝐫𝐢𝐚 𝐚𝐜𝐞𝐬𝐭𝐞𝐢 𝐢𝐧𝐬𝐭𝐢𝐭𝐮𝐭̦𝐢𝐢 – 𝟐𝟖𝟏”…a susținut liderul PSD, Corneliu Ștefan

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).