October 23, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Vladimir Putin face 69 de ani: ode în presa rusă, la fel ca unui țar

0 0
5 min read
0 0
Read Time:4 Minute, 33 Second

Vladimir Putin s-a născut în 7 octombrie 1952, iar joi a împlinit 69 de ani. Presa rusă nu a ratat momentul și a scris elogios despre liderul de la Kremlin. TASS scrie un astfel de articol elogios. Jurnaliștii nu menționează deloc de subiectele controversate din viața lui Putin, ci doar despre cele favorabile liderului de la Kremlin.

TASS prezintă într-un material amplu ceea ce se știe despre gusturile și hobby-urile, obiceiurile și credo-ul de viață al președintelui din cuvintele lui și nu numai. Redăm în continuare materialul publicat în TASS.

Despre somn și timp liber

„Acesta este Putin, nu doarme, lucrează”, a glumit secretarul de presă prezidențial Dmitri Peskov. Putin își dedică cu adevărat puțin timp să doarmă când are de călătorit în interes de serviciu: “Am dormit 5,5-6 ore. Bine, dorm suficient”. Putin a mai recunoscut că îi este greu să se trezească dimineața. La întrebarea „ce faci în timpul tău liber” a răspuns odată: „Lucrez”. Putin, însă, trăiește o „viață normală, obișnuită”, în care comunicarea cu cei dragi, sporturile și hobby-urile sunt prezente într-un fel sau altul.

Despre mâncarea preferată

„Am o regulă generală, o poți numi dietă: toate lucrurile cu măsură” – a declarat Putin. Dimineața, președintele iubește terciul: orezul, hrișca, dar fulgi de ovăz nu mănâncă. Meniul președintelui conține brânză de vaci, miere și legume – roșii, castraveți, ierburi. A recunoscut că, uneori, gătește singur salata „atât de delicios!” “Dacă există o alegere între carne și pește, voi prefera peștele. Din carne îmi place carnea de oaie”, a recunoscut Putin.

Putin este „în general indiferent față de dulciuri, cu excepția înghețatei”. A devenit deja o tradiție că își tratează colegii cu această delicatesă în timpul Salonului Internațional de Aviație și Spațiu din Jukovski.

Și despre băuturi

„Pot să beau orice” , a spus ironic Putin în 2002. Se știe, însă, că preferă ceaiul în locul cafelei. „În general, beau astfel de ierburi preparate din Altai, turnate cu apă clocotită” , a răspuns odată Putin când a fost întrebat ce este în paharul său.

Președintele are, de asemenea, o rețetă pentru un „cocktail” sănătos. „Am venit cu baza și apoi am îmbunătățit-o cumva aici” , a spus el, tratând un jurnalist NTV care filma un raport despre președinte în 2012. Reporterul a recunoscut sfecla și hreanul printre ingrediente.

Încă de la activitatea sa în Germania, Putin a avut o bere preferată – Radeberg, care i-a fost trimisă chiar de Angela Merkel. Însă președintele însuși a recunoscut : „Încerc să nu beau bere deoarece îți crește burta”.

Despre fitness

„Mai întâi, faceți mișcare, apoi înotați”, a descris Putin rutina fizică. El este, de asemenea, familiarizat cu temperatura. La Bobotează, el se aruncă în mod regulat în gheață.

Și despre sport

Președintele este un maestru al sportului în judo și sambo, acest lucru l-a învățat nu numai un stil de viață sănătos, ci și anumite principii. „Ideea principală este o cale flexibilă” , a spus Putin despre filozofia judo. „Poți și ar trebui să fii flexibil, uneori poți renunța, dar numai dacă aceasta este calea spre victorie”. Deja la vârsta adultă, șeful statului a devenit interesat de hochei: „Aveam 60 de ani. Nu suportam deloc patinajul. Dar am învățat”.

Despre cărți și filme

„Principalul lucru pe care îl pasionează e literatura istorică, memoriile”, a spus Peskov.

Președintele însuși a citat în repetate rânduri cărțile sale preferate ale autorilor autohtoni și străini în discursurile publice. El a numit romanul Război și pace de Leo Tolstoi printre cele mai impresionante lucrări ale sale.

„Încă din copilărie îl iubesc pe [Rudyard] Kipling” – a mărturisit șefului statului. El l-a citat pe acest scriitor de mai multe ori.

Președintele le citește nepoților lucrările lui Samuil Marshak: „Există lucrări foarte bune ale autorilor noștri ruși și sovietici, basmele noastre sunt foarte bune”.

Despre filme, președintele spune mai rar: „Îmi place cinematograful bun: avem o mulțime de filme patriotice dedicate eroilor noștri ai Marelui Război Patriotic, vechilor sovietici, clasicii sunt foarte bine prezentați”. Un astfel de film – filmul în patru părți Shield and Sword din 1968 – a influențat odată alegerea lui Putin a profesiei de agent de informații.

Despre pescuit și scufundări

“Pescuitul este aproape de mine, îl iubesc și folosesc întotdeauna, din păcate, o ocazie foarte rară de a sta cu o undiță cu plăcere”, a spus Putin. Odată plecat în vacanță în Tuva, a prins o știucă de 21 kg. Mai târziu, președintele a menționat că nu toată lumea a crezut poveștile sale despre o astfel de captură, dar este adevărat. Expedițiile subacvatice au devenit, de asemenea, un fel de hobby pentru Putin. De mai multe ori a coborât în adâncuri: pe lacul Baikal, în Marea Neagră, de mai multe ori în Golful Finlandei.

Despre obiceiurile cotidiene

„Nu pot lăsa lumina aprinsă: atunci când ies afară, mă întorc întotdeauna și sting lumina”, a punctat președintele.

Putin poartă ceasul pe mâna dreaptă: „Pe stânga este incomod, doare”.

După cum a spus Peskov, președintele rareori folosește numerar: o dată sau de două ori pe an. Președintele își primește salariul și pensia pe un card bancar.

Despre garderobă

„El [Putin] se îmbracă în funcție de locul în care se află”, „are o atenție minimă la modă ” , a spus Peskov.

La evenimentele oficiale, președintele este cel mai adesea văzut în costume de afaceri din două piese în culori închise, cămăși deschise și pantofi formali. Cravatele vin într-o varietate de culori, dar cel mai adesea în nuanțe de albastru, roșu și cu modele fine…citeste INTEGRAL aici

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).