October 16, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

SURSE – Klaus Iohannis intră în jocul politic cu o mutare de efect

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 24 Second

Liberalii își fac planurile post-moțiune, iar președintele Klaus Iohannis este pregătit să intre în scenă cu o mișcare politică cu efect puternic.

Surse din PNL ne-au explicat că liberalii vor face un joc de așteptare. Ei vor forța PSD-USR-PLUS-AUR să vină cu soluția la această criză politică, după ce au dat jos Guvernul prin moțiune de cenzură.

În acest joc va intra președintele Klaus Iohannis, cel care i-ar putea chema împreună la consultări pe cei de la PSD-USR-PLUS-AUR, încercând astfel să contureze ideea că partidele care au dat jos Guvernul formează o coaliție și va aștepta o variantă de premier din partea acestora.

Cei de la PSD i-ar putea aminti președintelui Klaus Iohannis de momentul în care, tot la consultările de la Cotroceni, PSD și ALDE au cerut să vină împreună, dar președintele a refuzat, deși cele două partide erau într-o coaliție neoficială. Evident, decizia și modul în care vor fi chemate partidele la Cotroceni aparține președintelui, singura armă a partidelor fiind neprezentarea. Dacă vor alege să nu se prezinte, partidele vor face jocul așteptat de către Klaus Iohannis, cel care va putea acuza faptul că PSD-AUR-USR-PLUS au dat jos un Guvern, dar, de fapt, nu vor să rezolve criza politică.

Klaus Iohannis a lăsat să se întrevadă această strategie, atunci când a explicat că ar putea fi nevoie de două runde de consultări cu partidele, situația fiind una extrem de complicată.

De altfel, noul președinte al PNL, Florin Cîțu, a făcut și el un pas în sensul acestei strategii, atunci când a refuzat să-i răspundă la telefon noului lider al USR-PLUS, Dacian Cioloș.

Sursa: stiripesurse.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).