Dan Vîlceanu, după anunțul lui Cîțu: ‘Nimeni nu îşi doreşte plafonarea preţurilor la energie

0 0
Read Time:2 Minute, 19 Second

Nimeni nu îşi doreşte plafonarea preţurilor la energie, dar am ajuns într-un moment în care preţurile în piaţă au crescut foarte mult, iar atunci când vom fi un Guvern plin veţi vedea şi soluţiile, a declarat, joi, Dan Vîlceanu, ministrul demis al Finanţelor.

“Există o discuţie (privind plafonarea preţurilor la energie, n.r.). Premierul a făcut un anunţ aseară (miercuri, 6 octombrie 2021, n.r.) şi atunci când va fi necesar va oferi toate detaliile. În momentul în care s-au găsit aceste soluţii, ele au fost anunţate. Premierul a făcut un anunţ şi sunt convins că, din punctul acesta de vedere, atunci când vom fi un Guvern plin veţi vedea şi soluţiile şi anunţul pus în practică. Este o politică pe care toate statele europene o iau în calcul, aceasta de plafonare atunci când ajungi la un moment la care ea este necesară şi nu trebuie să dăm o garanţie din punctul ăsta de vedere. Pur şi simplu există variante, există soluţii şi în momentul în care ele vor fi puse în practică, vor veni detaliile de rigoare. Nimeni nu îşi doreşte plafonarea preţurilor, dar am ajuns într-un moment în care preţurile în piaţă au crescut foarte mult. Am venit cu câteva variante pentru a oferi oamenilor un sprijin şi aici mă refer la consumatorul vulnerabil şi la acea schemă de sprijin. Acolo funcţionează foarte bine sprijinul pe care îl oferim, undeva la o factură de 90 de lei, aceasta se reduce cu 21 de lei, iar consumatorul practic va plăti 69 de lei, la un nivel ca la sfârşitul anului trecut”, a spus Vîlceanu.

În viziunea oficialului, cei care au semnat contracte concurenţiale au un preţ mai mic la energie electrică, acum, şi au fost avantajaţi în actuala conjunctură de creştere a preţurilor.

Totodată, Vîlceanu a estimat că “undeva la sfârşitul primăverii piaţa se va echilibra”.

Dan Vîlceanu a participat, joi, la deschiderea oficială a Salonului Auto Bucureşti (SAB) & Accesorii, ce are loc la Romexpo, în perioada 7 – 17 octombrie.

Premierul demis Florin Cîţu a declarat, miercuri, la finalul şedinţei de Guvern, că PNL şi Guvernul susţin plafonarea preţurilor la energie în România, iar o decizie în acest sens ar urma să fie luată în prima şedinţă de Executiv, după rezolvarea crizei politice.

“Referitor la preţul la energie, am văzut şi evoluţia preţurilor în ultima perioadă şi am luat decizia ca PNL şi Guvernul să susţină plafonarea preţurilor la energie în România. Va fi o decizie luată în prima şedinţă de Guvern după ce se va rezolva criza, deci vom susţine plafonarea preţurilor la energie la preţurile pe care le vedem în această perioadă. De aceea avertizez toate companiile care vor să profite de acest anunţ în perioada următoare (…) că vom folosi plafonarea la preţurile actuale”, a spus Cîţu.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published.