October 16, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

PNL joacă tango cu USR. Dan Vîlceanu: ‘Toate variantele sunt pe masă. E foarte puțin probabil ca în PNL să mai putem discuta despre un guvern cu USR’

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 34 Second

Fostul ministru al Finanțelor, Dan Vîlceanu, este de părere că e foarte puțin probabil ca PNL să poarte discuții cu privire la un guvern format alături de USR, dar admite că „toate variantele sunt de masă”. spune că acest fapt se datorează, în mare parte, votului de la moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. Vîlceanu susține că „nu poți să dai jos propriul guvern din care ai făcut parte și după aceea să vii să stai de vorbă cu viitorii parteneri pe care i-ai dezamăgit”.

„Astăzi am avut parte de un episod de-a dreptul halucinant. Am avut trei partide care au votat o moțiune de cenzură neștiind în secunda următoare trecerii moțiunii de cenzură ce au de făcut. Dacă ai o minimă responsabilitate, trebuie să știi că vei avea o majoritate care va putea vota un guvern. Altfel, nu ai făcut decât să arunci România într-o criză politică, pe lângă problemele create de creșterea facturilor la energie. Avem o majoritate formată din USR, AUR și PSD care în mod normal ar fi trebuit să ne spună ce urmează”, a precizat Dan Vâlceanu, la Digi 24.

„PNL va veni cu o propunere de premier. Am înțeles că și USR PLUS are una. Avem deja o decizie a Biroului Executiv în care am statuat foarte clar faptul că dacă USR votează împotriva guvernului liberal își limitează posibilitatea de a mai forma împreună un guvern în viitor. Nu poți să dai jos propriul guvern din care ai făcut parte și după aceea să vii să stai de vorbă cu viitorii parteneri pe care i-ai dezamăgit cu câteva zile înainte și ai demis guvernul în care împreună am făcut parte. E foarte puțin probabil ca în PNL să mai putem discuta despre un guvern cu USR PLUS, deși toate variantele sunt pe masă”, a mai precizat secretarul general al PNL, la Digi24.

Sursa: stiripesurse.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).