October 23, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

CNSU propune oficial prelungirea stării de alertă 

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 26 Second

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi, 6 octombrie 2021, Hotărârea numărul 80 prin care se propune prelungirea stării de alertă și a măsurilor necesar a fi aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu menținerea măsurilor adoptate în Hotărârea de Guvern nr. 932 din 9 septembrie 2021, cu modificările și completările ulterioare.

Prelungirea stării de alertă, cu măsurile aferente, se va face în ședința guvernului de azi, prin Hotărâre de Guvern.

Hotărârea CNSU, AICI! (.pdf)

Anexa cu restricțiile propuse, AICI! (.pdf)

Actuala stare de alertă a fost prelungită ultima dată pe data de 9 septembrie, cu începere din 10 septembrie, pentru o perioadă de 30 de zile. Toate măsurile de prevenire a răspândirii coronavirsului și restricțiile impuse în prezent există în baza stării de alertă.

Guvernul se va reuni în şedinţă miercuri, la Palatul Victoria, de la ora 19,00, în loc de ora 17,00, cum fusese programat iniţial, a informat Biroul de presă al Executivului. Este prima şedinţă de Guvern după ce Cabinetul Florin Cîţu a fost demis, marţi, prin moţiune de cenzură.

Bode a declarat marți seară că actualul Guvern poate şi va prelungi starea de alertă, însă nu va putea introduce noi restricţii. Bode a prezentat şi situaţia pandemiei afirmând că ”ne ducem” spre 20.000 de cazuri noi zilnice şi că se ia în calcul transferul bolnavilor în străinătate. Există și un precedent în cazul prelungirii stării de alertă de către un guvern interimar: în decembrie 2020, guvernul condus de Nicolae Ciucă a luat o asemenea decizie. Pe de altă parte, există și constituționaliști care susțin că un guvern interimar nu ar avea dreptul să prelungească starea de alertă.

Sursa: stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).