October 23, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Se ia în calcul carantinarea Capitalei? Ce a anunțat Raed Arafat

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 32 Second

Situația generată de noul coronavirus continuă să fie în atenția locuitorilor Capitalei, mai ales că s-a aflat, din datele comunicate de Direcția de Sănătate Publică București că rata de incidență se apropie de 10 la mia de locuitori.

Ca urmare, locuitorii Capitalei stau cu ochii pe anunțurile venite de la autorități, pentru a afla ce mai decid acestea și dacă există posibilitatea să apară noi restricții.

Având în vedere faptul că luni s-a aflat că în Capitală rata de incidență a ajuns la 9.64, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretarul de stat Raed Arafat, a fost întrebat dacă riscă Bucureștiul să intre în carantină, având în vedere că la acel moment nu mai era niciun pat liber la ATI.

”Nu s-a pus problema Capitalei să intre în carantină. Şi aţi văzut, se iau măsuri, sunt măsurile de 3, de 6 la mie, de 7,5 la mie, dar se evită totuşi carantinarea unei capitale, care ar avea un impact major. La acest moment acest lucru nu s-a discutat”, a declarat Raed Arafat, luni seară, de la Palatul Victoria.

Arafat: „Rămâne să vedem care vor fi datele şi monitorizarea”

Totodată, întrebat care ar fi pragul de la care s-ar putea ajunge la carantinarea Capitalei, oficialul a evitat să dea o cifră exactă, dar a subliniat că e nevoie ca oamenii să respecte măsurile recomandate, astfel încât situația să fie ținută sub control.

Nu dau praguri, pentru că ştiţi că e un calcul mai complex care se face cu INSP-ul (Institutul Național de Sănătate Publică-n.n), aşa că rămâne să vedem care vor fi datele şi monitorizarea, dar se evită carantinarea Capitalei. Nu am carantinat-o și altădată, doar că noi sperăm ca oamenii totuşi cu toţii să respecte măsurile care se recomandă, ca să reuşim să controlăm situaţia…citeste INTEGRAL aici

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).