October 16, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

41 de parlamentarii PNL vor ca Orban să revină prim ministru

0 0
4 min read
0 0
Read Time:3 Minute, 31 Second

Printr-o scrisoarea deschisă un număr de 41 de parlamentari, susţinători ai fostului preşedinte Ludovic Orban, au solicitat azi că acesta este cea mai potrivită persoană să negocieze refacerea coaliţiei de guvernare, fiind “reprezentantul PNL care se bucură de cea mai mare autoritate publică, de cea mai vastă experienţă politică şi guvernamentală, dovedite în calitate de prim-ministru”.

În scrisoare se precizează că “România se află într-o criză politică şi guvernamentală de mai bine de o lună de zile, declanşată în mod iresponsabil şi unilateral de prim-ministru şi soldată astăzi cu demiterea Guvernului de către Parlament“.

Nu există o explicaţie raţională asupra motivului pentru care România a ajuns în această situaţie critică şi nici în privinţa planului de soluţionare a crizei politice. Ne delimităm public faţă de cei care se fac răspunzători pentru actualul context politic şi social, care nu poate continua, ţinând cont de aşteptările societăţii româneşti“, susțin semnatarii scrisorii.

Parlamentarii PNL afirmă că “România este în faţa unui dezastru umanitar determinat de impactul fără precedent al pandemiei COVID-19 şi de incapacitatea Guvernului astăzi demis de a lua din timp măsurile necesare pentru a diminua răspândirea virusului”.

Este previzibil faptul că situaţia sanitară se va agrava semnificativ în perioada imediat următoare, cu preţul pierderii vieţii tot mai multor persoane. Totodată, crizei sanitare i se suprapune o evoluţie economică extrem de dificilă, determinată de creşterea preţurilor la energie în perioada sezonului rece şi de erodarea puterii de cumpărare. Prioritatea absolută a acestui moment este una clară şi lipsită de echivoc: soluţionarea în cel mai scurt timp posibil a crizei politice şi învestirea unui nou Guvern cu puteri depline, capabil să intre în funcţiune imediat şi să facă faţă conjuncturii extreme în care se află România! Imperativul social actual se află în contradicţie flagrantă cu orice tentativă de tergiversare în identificarea unor noi soluţii de guvernare“, se menționează în scrisoarea parlamentarilor liberali.

Totodată, în scrisoarea deschisă se menţionează că “orice actor politic sau instituţional care acţionează pentru perpetuarea incertitudinii politice şi a provizoratului demonstrează o iresponsabilitate criminală faţă de toţi cetăţenii României.”

Susţinem refacerea coaliţiei de guvernare în jurul PNL, alături de USR-PLUS, UDMR şi grupul minorităţilor naţionale, ca fiind singura formulă politică în acord cu votul exprimat de cetăţeni în urmă cu un an de zile. Respingem orice fel de înţelegere sau colaborare de natură a învesti un nou Guvern cu sprijinul PSD. Considerăm că cea mai potrivită persoană, capabilă să negocieze refacerea coaliţiei de guvernare şi să conducă Guvernul în calitate de prim-ministru este Ludovic Orban“, este mesajul parlamentarilor PNL pro Orban.

Aceştia susțin că Orban “are calităţile necesare pentru a fi desemnat ca prim-ministru, susţinut de Partidul Naţional Liberal, pentru a îndeplini această responsabilitate cu eficienţă, coerenţă şi echilibru imediat ce va primi votul de încredere al Parlamentului”.

Ludovic Orban este reprezentantul PNL care se bucură de cea mai mare autoritate publică, de cea mai vastă experienţă politică şi guvernamentală, dovedite în calitate de prim-ministru în cea mai grea perioadă cu care s-a confruntat România chiar de la debutul pandemiei. Situaţia de criză în care se găseşte România nu lasă loc de experimente politice. Facem apel la maturitate politică şi înţelepciune din partea tuturor actorilor politici şi parlamentarilor Partidului Naţional Liberal, precum şi din partea celorlalte formaţiuni politice parlamentare care şi-au exprimat dorinţa de a continua guvernarea alături de PNL, prin susţinerea lui Ludovic Orban ca prim-ministru“, mai susțin parlamentarii liberali semnatari ai scrisorii.

Cine sunt semnatarii scrisorii deschise:

Corneliu Olar- Deputat
Sorin Bumb-Senator
Ioan Cristina-Senator
Adrian Miuțescu- Deputat
Dănuț Bica- Senator
Cătălina Ciofu- Deputat
Elena Hărătău- Deputat
Ioan Cupșa- Deputat
Diana Morar- Deputat
Ovidiu Iosif Florean- Senator
Alexandru Popa- Deputat
Cristina Vecerdi- Deputat
Dumitru Flucuș- Deputat
Adrian Oros- Senator
Sabin Sărmaș- Deputat
Bogdan Bola- Deputat
Gabriel Plăiașu- Deputat
George Scarlat- Deputat
Onuț Atanasiu- Deputat
Nicolae Giugea- DeputatIon Iordache- Senator
Luminița Barcari- Deputat
Alexandru Kocsis- Deputat
Sorin Năcuță- Deputat
Daniel Gheorghe- Deputat
Ervin Molnar- Deputat
Alexandru Nazare- Senator
George Ionescu- Deputat
Constantin Șovăială- Deputat
Christine Tellmann- Deputat
Costel Barbu- Deputat
Claudiu Chira- Deputat
Claudia Banu- Senator
Iulian Mihai Bîcaă Senator
Ion Ștefan- Deputat
Ionel Dancă- Deputat
Raluca Ioan- Senator
Violeta Alexandru- Deputat
Antonel Tănase- Deputat
Viorel Badea- Senator
Valentin Făgărășian- Deputat

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).